Îi bătură pe olteni la Curtea de Argeş! Inter a ajuns acasă!


F.C. Internaţional Curtea de Argeş: Arkaba (46 Pampea) – Băcilă, Viera, Izvoranu, Filip – Nasser Menasel (40 Dan Matei), Voiculeţ, Vezan (61 Abiodun), Frăsineanu (66 Cl. Ionescu) – Itu (70 Daniel Stan), Stoianof (70 Andelkovic). Antrenor

Ştefan Stoica.
Universitatea Craiova: Merlier (80 Mecea) – Misip, Ionuţ Popescu, Dorel Stoica (68 Ologu), Rose (51 Buşu) – Prepeliţă (54 Braid), N. Nicolae, Şoavă, Firţulescu (78 M. Roman) – Florin Costea (54 Wobay), V. Badea (70 Gogoşoiu). Antrenor Daniel Mogoşanu.
Arbitru Iulian Călin
Asistenţi: Romică Bârdeş şi Şerban State.
Spectatori 1.500
Au marcat: Itu (49) şi Frăsineanu (53)

 Trei mutări inteligente

Antrenorul Ştefan Stoica a făcut o mutare inteligentă în această întrerupere a campionatului, ducând echipa într-un cantonament la Poiana Braşov pentru consolidarea pregătirilor. Conducerea clubului F.C. Internaţional Curtea de Argeş a „mutat” de două  ori inteligent: a adus patru jucători cu care echipa să o scoată la capăt, şi programat un meci la Curtea de Argeş pentru ca publicul să cunoască şi să simpatizeze echipa. Şi sâmbătă au fost vreo 1.500 de spectatori pe stadionul din curtea de Argeş care s-au bucurat de fotbal şi de faptul că au o echipă de ligă naţională. Meciul F.C. Internaţional Curtea de Argeş – Universitatea Craiova a fost practic actul de naştere al echipei în oraşul Basarabilor, prima capitală a Ţării Româneşti.

„Vrem să ne prezentăm onorabil în faţa publicului nostru”

Interul a jucat două meciuri la mai puţin de 24 de ore. Vineri de la ora 16.30, argeşenii au jucat la Braşov cu liderul campionatului în faţa căruia pierduse în campionat cu o săptămână în urmă la Mioveni cu un neverosimil 0 – 3. Acum la Braşov, gazdele au câştigat cu 2 – 0, dar Ştefan Stoica a folosit o echipă din care au lipsit majoritatea titularilor obişnuiţi în partidele din campionat. „Vrem să ne prezentăm onorabil la prima noastră întâlnire cu publicul de acasă, din Curtea de Argeş, şi de aceea la Braşov nu am jucat cu prima echipă”, spunea Fane Stioca. Şi aşa, la inter nu au putut evolua Mihai Răduţ, Vlad Chiricheş şi Emanuel Kone plecaţi la loturile naţionale, precum şi portarul Marius Popa, suspendat pentru meciul din etapa viitoare de la Bistriţa.

Juveţii spun că erau frânţi de oboselă

De partea cealaltă, Universitatea Ceaiova a venit fără jucătorii selecţionaţi la lotul de tineret, dar şi foarte obosită după perioada de cantonament. Cel puţin aşa motiva Nicolae Ungureanu, directorul sportiv al juveţilor, evoluţia şi înfrângerea echipei în faţa Interului. Nici patronul Adrian Mititelu nu a fost la meci, fiind preocupat de aducerea pe banca tehnică a lui Victor Piţurcă. Şi pentru că Mititelu nu a reuşit încă să-l convingă pe fostul selecţioner să reia echipa, Daniel Mogoşanu poate respira uşurat că nu va fi dat afară din funcţia de antrenor principal al Universităţii Craiova.

Fete frumoase, primarul, copii şi lume bună

Meciul în sine a fost o mică sărbătoare pentru spectatori şi pentru oraş. Au fost aproximativ 1.500 în tribună, şi n-au lipsit nici oficialităţile oraşului în frunte cu primarul. O galerie frumoasă, mulţi copii, fete care işi arătau piciorele bronzate până la inghinali s-au bucurat de primul meci dintre două echipe ale fotbalului românesc din primul eşalon, disputat la Curtea de Argeş.

Două goluri spectaculoase, cu capul

Prima repriză a fost dominată teritorial de gazde, dar portarul belgian Merlier a scăpat norocos, cu faţa curată. Dar în mitanul secund nu i-a mai mers, şi a încasat două goluri ăn minutele 49 şi 53, ambele cu capul. Primul gol l-a înscris atacantul Itu, care a reluat de la 7 metri o centrare perfectă a noului venit Dan Matei de la Gloria Bistriţa, iar al doilea a fost marcat de Frăsineanu care reluat tot cu capul o centrare venită de pe partea stângă de la fundaşul Filip. Până la final s-au mai ratat oportunităţi la ambele porţi, şi la sfârşit cu toţii s-au bucurat de victoria din primul meci jucat de F.C. Internaţional Curtea de Argeş pe terenul de „acasă”.

 

Patronul Benone Lazăr nu stă degeaba: Patru transferuri tari

Perioada de transferuri se va încheia pe 10 septembrie, iar săptămâna trecută conducerea clubului Internaţional Curtea de Argeş a daus patru noi jucători le echipă. Este vorba de atacantul Daniel Stan de la campioana Unirea Urziceni, de fundaşul dreapta Dan Matei de la Gloria Bistriţa, de fundaşul central Alin Raţiu şi mijlocaşul de bandă dreaptă Agunbiade Abiudun, ambii de la Poli Timişoara. „Vom mai aduce un singur jucător până la finalul perioadei de transfer. I-am legitimat pe ultimii jucători veniţi, cu excepţia lui Abiodun, deoarece este o mică problemă pe care sper că o vom rezolva în aceste zile”, spunea patronul Benone Lazăr.

Interul vrea să joace meciurile din Cupa României la Curtea de Argeş

„Pentru meciurile pe care le vom juca în Cupa României, vom cere la Federaţia Română de Fotbal să le disputăm pe terenul din Curtea de Argeş. Vrem să jucăm aici, chiar dacă stadionul nu îndeplineşte toate condiţiile necesare, dar sperăm că ni se va aproba acest lucru. Publicul din Curtea deArgeş merită să vadă meciuri cu echipe din prima ligă, şi să fie alături de echipă”, spunea finanţatorul Interului, Benone Lazăr.

„Aşteptăm 10.000.000 de euro de la Comunitatea Europeană”

După meciul cu Universitatea Craiova, patronul Benone Lazăr a ţinut o conferinţă de presă în care a dezvăluit faptul că aşteaptă de la Comunitatea Europeană fonduri pentru construcţia stadionului de la Curtea de Argeş: „ Vom primi 10.000.000 de euro de la Comunitatea Europeană pentru a construi tribunele stadionului, nocturna, vestiarele şi toate anexele. Pe lângă aceşti bani, mai vine un sponsor, şi restul voi da eu pentru a avea un stadion modern, care să îndeplinească toate condiţiile cerute de FIFA şi UEFA. Tribunele vor fi în totalitate acoperite şi vor fi la numai 3-4 metri de gazon, iar instalaţia de nocturnă nu va fi pe stâlpi înalţi ca în alte părţi, ci la nivelul acoperişului”, declara Benone Lazăr. Lucrările construcţiei noului stadion vor dura un de la demararea lor.

Gazon impecabil

Gazonul terenului din Curtea de Argeş este impecabil. La ora actuală este printre cele mai bune din ţară. Chiar şi jucătorii Universităţii Craiova au fost plăcut impresionaţi de „covorul verde”. „Este un gazon perfect pe care nu-l au majoritatea echipelor din prima ligă”, spunea antrenorul universităţii, Daniel Mogoşanu, fost jucător al Argeşului.

Trică a fost doar spectator

Transferat în aceste zile la Universitatea Craiova, mijlocaşul Eugen Trică nu a jucat în meciul cu Interul. Spectatorii l-au cerut ăn teren, dar jucătorul oltean a motivat că nu este încă pus la punct cu pregătirea fizică. „Noi îl aşteptăm pe Trică, îl vom ajuta şă-şi revină din punct de vedere fizic şi psihic după plecarea de la CFR Cluj. Este un jucător valoros de care noi avem nevoie”, spunea Florin Şoavă.

Ce spune Ştefan Stoica

Antrenorul Ştefan Stoica era mulţumit după meci pentru victorie, dar mai ales pentru cele patru transferuri realizate de conducerea clubului zilele trecute. „Este bine că am reuşit aceste ultime patru transferuri; acum suntem şi noi mai puternici, mai robuşti, aşa cum trebuie să fie o echipă din prima ligă unde primează şi forţa fizică. Încet, încet, jocul nostru este în creştere. Progresăm şi spre că vom fi o echipă care să pună probleme tuturor echipelor din prima ligă, iar în meciurile de pe teren propriu trebuie să spargem gheaţa şi să câştigăm puncte”, spunea Murinho Stoica.

Emanuel Kone a fost la lotul naţional

Cote D’ivoir – Burkina Faso 5 – 0
Unul din absenţii meciului cu Universitatea Craiova a fost ivorianul Emanuel Kone, deoarece atacantul a fost convocat la echipa naţională pentru meciul cu Burkina Faso. Partida Cote D’ivoir – Burkina Faso era foarte important pentru ivorieni în lupta pentru calificarea la Campionatului Mondial din 2010. Echipa lui Kone a învins cu 5 – 0 şi este ca şi calificată la Campionatul Mondial.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email