Ieri, Studiul de fezabilitate de 800 de milioane a fost aprobat de Consiliul Local

Ieri, primarul Nicolae Diaconu a convocat o şedinţă „de îndată” pentru aprobarea Studiului de fezabilitate şi a principalilor indicatori tehnico – economici ai obiectivului de investiţii „Înfiinţare staţie de epurare cu treaptă mecanică, biologică şi terţiară şi a instalaţiei de primire vidanjă în municipiul Curtea de Argeş”. Principalii indicatori ai acestui obiectiv de investiţi sunt – valoarea totală 23.769.553,8 lei, inclusiv TVA, din care construcţie şi montaj 21.874.783,58 lei, inclusiv TVA, durata de realizare fiind de 48 de luni. În cazul includerii proiectului în Programul naţional de dezvoltare locală aprobat prin OUG28/2013, cheltuielile pentru obţinerea şi amenajarea terenului, studiile de fezabilitate, documentaţiile de avizare a lucrărilor de intervenţii, studiile de teren, studiile de specialitate, expertizele tehnice, asistenţa tehnică, consultanţa, taxele, etc., vor fi finanţate de la bugetul local, a explicat primarul Nicolae Diaconu. „Există o oportunitate de finanţare a sistemului de canalizare. Prioritare sunt investiţiile în derulare, dar şi cele noi au şanse”, a spus primarul Diaconu.
O „staţie vitală”
Consilierii locali au apreciat că „această staţie e vitală”. „Am mai plătit nişte studii de fezabilitate anii trecuţi, dar degeaba”, a afirmat Ion Şerban, iar primarul i-a spus că „studiile respective prevedeau o staţie cu treaptă chimică, şi nu mai poate fi făcut aşa”.
Despre multitudinea de studii făcute la Curtea de Argeş, inutile de altfel, a vorbit şi consilierul Vasile Sabie. „Ce şanse avem cu acest studiu?! Dacă punem pe masă toate studiile de fezabilitate făcute dar fără finalitate, umplem masa asta cu ele”, a spus Sabie. Nicolae Diaconu nu a putut să spună nimic despre şansele ca proiectul să fie acceptat, dar s-a declarat totuşi optimist.
După cum aţi aflat în exclusivitate din ziarul nostru de ieri, luni, pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) a apărut notificarea de atribuire a contractului „Întocmire studiu de fezabilitate privind realizarea staţiei de epurare cu treaptă mecanică, biologică şi terţiară şi a instalaţiei de primire vidanjă – în municipiul Curtea de Argeş”. Contractul a fost atribuit de către Primăre direct SC Acolada Construct SRL pentru suma de 80.000 de lei vechi.
800 de milioane pentru o incertitudine sunt, dar un miliard ca să avem apă tot timpul, nu
La şedinţa de ieri s-a discutat inevitabil şi despre Aquaterm şi desele întreruperi ale furnizării apei. Cum curentul electric se întrerupe des la staţia Aquaterm de la Oeşti sau la cea  de la Cerbureni, consilierii au întrebat de ce nu se cumpără un grup electric, care să asigure funcţionarea staţiei. Primarul a spus că este vorba despre o „sumă mare”, un miliard de lei vechi. Prin urmare, 800 de milioane pentru o incertitudine s-au găsit, dar un miliard pentru a scăpa oraşul de întreruperea apei, nu. Şi încă ceva. Tot Consiliul Local a mai aprobat realizarea încă a unui studiu de fezabilitate, că aşa banii se dau mai uşor cui trebuie, Studiu fezabilitate Canalizare menajera Cuza Voda – Lt. Pavelescu –Progresu, pentru 500 de milioane de lei vechi. Care studiu va fi făcut probabil de aceeaşi firmă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email