Ieri s-a împlinit un an de la cumplitul accident din Muntenegru

În urmă cu un an, pe 24 iunie, la Curtea de Argeş se răspândea cu repeziciune o veste cutremurătoare. Un autocar cu turişti români, mulţi dintre ei din Curtea de Argeş, a avut un accident în Muntenegru. Informaţiile care ajungeau din zona tragediei erau puţine şi contradictorii în acea zi, iar rudele celor din autocar au plecat spre Muntenegru.
În autocar se aflau 47 de pasageri, opt dintre ei fiind din Curtea de Argeş – omul de afaceri Nicolae Derviş cu soţia, omul de afaceri Ion Marinescu şi soţia, profesoara Speranţa Nicolaescu, ghidul Mariana Mateescu şi soţul, Toma Mateescu, fost director la Electroargeş, Elisabeta Ciolan.
Autocarul plin cu turişti s-a prăbuşit  într-o prăpastie de 30 de metri, în Muntenegru. Spitalul din Podgoriţa, la care au fost duse 33 de persoane care se aflau în autocarul implicat în accident, a publicat o listă cu numele celor internaţi. Pe ea se afla numele Georgetei Marinescu, soţia lui Ion Marinescu, mama liberalului Mădălin Marinescu, şi cel al Elisabetei Ciolan, una fiind internată la secţia ortopedie – traumatologie, cea de-a doua la ORL. Profesoara Speranţa Nicolaescu, despre care nu se ştia nimic, a supravieţuit, dar Nicolae Derviş, Ion Marinescu şi soţii Mateescu şi-au pierdut viaţa.
Pe 26 iunie, trupurile neînsufleţite ale celor patru victime au ajuns acasă şi au fost înmormântate, la funeralii asistând sute de argeşeni care au dorit să-şi exprime astfel solidaritatea cu rudele.
Curtea de Argeş a rămas mai sărac după acest accident în care au dispărut patru dintre cei mai buni locuitori.
Dumnezeu să-i odihnească!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email