Ieri, la Băiculeşti, Un tânăr de 18 ani s-a înecat de ziua lui

Trebuie să-i fost greu ieri lui Romeo Constantin Marin. Tânărul de 18 ani a fost singur de ziua lui, înconjurat doar de albine şi flori: Nu a fost toată ziua singur, pentru că, probabil în jurul prânzului, a murit înecat.
Romeo Constantin Marin, din Stolnici, nu luase examenul de bacalaureat, dar învăţa şi intenţiona ca anul acesta să dea examenul din nou şi să-l promoveze. Avea planuri mari cu viaţa lui, chiar dacă provenea dintr-o familie modestă din Stolnici. Nu a reuşit însă să-şi îndeplinească niciun vis, pentru că ieri viaţa lui s-a curmat brusc şi stupid. Băiatul păzea stupina unui consătean, Lucian Colac, la Băiculeşti. Acesta adusese albinele sâmbăta trecută la Tutana, lângă canal. Trecea des pe la ele şi pe la ajutorul său, Romeo. Ieri de dimineaţă a vorbit cu el la telefon până când a rămas fără baterie, apoi a plecat spre Tutana. A ajuns la stupină şi a început să facă treburile pentru care venise. Pe Romeo nu l-a văzut, dar s-a gândit că poate a plecat în sat, să-şi cumpere ceva. După ce a terminat treaba a început să-l caute. „M-am uitat de la peste tot până când am văzut pe marginea canalului o undiţă în apă şi un bidon de apă gol. Se vedea şi o urmă pe iarbă, parcă cineva alunecase….”, a povestit Colac ieri. Bărbatul avea ochii în lacrimi şi era extrem de afectat de ceea ce se întâmplase. „Îl cunosc pe Romeo de când era mic. Era un copil extraordinar de cuminte şi de harnic. Nu pot să cred că i s-ar fi întâmplat ceva…”, se văita proprietarul stupinei.
Canalul crucilor
Poliţiştii şi pompierii au venit la faţa locului imediat cum Lucian Colac a anunţat dispariţia, şi au căutat ore bune în lac trupul celui despre care se presupunea că s-a înecat în canal. Acolo a ajuns şi primarul comunei Băiculeşti, Nicolae Dragnea. „E o mare tragedie ce s-a întâmplat, şi din nefericire nu este prima. Canalul parcă e blestemat, e plin de crucile celor care s-au înecat aici”, ne-a mărturisit edilul. În urmă cu trei ani, în aproximativ acelaşi loc, trei copii, dintre care doi fraţi, s-au înecat.
Lucian Colac a anunţat familia băiatului, iar spre după amiază părinţii şi fraţii au ajuns la Tutana. Disperaţi şi distruşi, oamenii au plâns şi şi-au jelit copilul dispărut în apa murdară. Mama lui a alunecat pe iarbă şi doar prezenţa de spirit a poliţiştilor şi pompierilor a făcut ca ea să nu cadă în canal, să se ducă după fiul ei. „Un copil foarte bun, lumina ochilor noştri, ajutorul nostru cel mare”, spuneau părinţii plângând.
„Toate indiciile conduc la o alunecare în canal în timp ce pescuia”, ne-a declarat comisarul Mihai Bălan, şeful Biroului Judiciar din cadrul Poliţiei Curtea de Argeş, cel care a condus ancheta. El a precizat că „nu se pune problema muncii la negru în acest caz”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email