Ieri, Klaus Iohannis s-a întâlnit cu liberalii din Curtea de Argeş

Ieri, preşedintele PNL, Klaus Iohannis, s-a aflat în vizită la Curtea de Argeş. Prima oprire a avut loc la Biserica Domnească, unde a fost întâmpinat de preşedintele organizaţiei locale a PNL, viceprimarul Cristian Mitrofan, de Victor Suhan, preşedintele organizaţiei locale a  celuilalt partid care compune Alianţa Creştin Liberală, ACL, al cărui candidat la preşedinţie este Iohannis, precum şi cu alţi liberali şi simpatizanţi. Iohannis a fost însoţit de deputatul Petre Roman, cel care a stat de vorbă cu fostul său coleg din primul Parlament al României de după 1989, Sandu Nichita, de senatorul Iani Popa şi de alţi fruntaşi liberali.
La Biserica Domnească preşedintele PNL a ascultat cu atenţie explicaţiile directorului Muzeului, Ştefan Dumitrache, care a făcut pe ghidul, iar la plecare le-a mulţumit celor care l-au aşteptat. Deşi ultima variantă de program nu cuprindea şi o vizită la Mănăstire, BMW-ul candidatului ACL la preşedinţie a plecat pe Bulevard spre Palatul Arhiepiscopal. Aici, rolul de gazdă a fost jucat de un preot de la Mănăstire, iar Klaus Iohannis a vizitat inclusiv capela în care se află sicriul regelui Carol al doilea.
„Am venit aici pentru a aduce un omagiu nu doar unui mare politician, ci şi unui redutabil om de stat”
Klaus Iohannis şi-a început vizita în judeţul Argeş la Vila Florica de la Ştefăneşti.  El a participat, alături de alţi lideri ai partidului, la evenimentele organizate cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la naşterea fostului mare lider liberal Ion I.C. Brătianu. Preşedintele PNL a adus un omagiu fruntaşului liberal şi a depus o coroanã de flori la mormântul acestuia, aflat în capela de pe domeniul de la Florica. „Am venit aici pentru a aduce un omagiu nu doar unui mare politician, ci şi unui redutabil om de stat, pentru cã memoria lui Ionel Brãtianu depăşeşte astăzi graniţa memoriei partidului nostru, ea se confundã cu însăşi istoria României. Ionel Brătianu s-a dovedit a fi un mare om politic nu prin ceea ce a spus, ci prin ceea ce a făcut, lucru care ar trebui sã ne dea de gândit. PNL este astăzi purtătorul tradiţiei istorice a Brătienilor şi rolul meu este sã garantez cã aşa va rămâne. Eu cred cã a fi liberal astăzi în România înseamnă să lucrezi cu onestitate şi eficienţã în folosul naţiunii române, sã aperi statul de drept, separaţia puterilor şi pluralismul, sã cultivi regimul parlamentar şi nu în ultimul rând sã contribui zi de zi la garantarea dreptului la liberã exprimare”, a spus Iohannis.
„Autostrada Piteşti-Sibiu este un tronson extrem de important şi trebuie să fie realizat”
Programul preşedintelui PNL a inclus şi o întâlnire cu susţinătorii candidaturii sale la funcţia de preşedinte al României, desfăşurată la Piteşti. În cadrul conferinţei de presă care a precedat evenimentul, Iohannis a vorbit şi despre câteva subiecte de interes pentru argeşeni. Referitor la autostrada Piteşti-Sibiu a ţinut să precizeze că spusele sale au fost interpretate greşit şi că a susţinut întotdeauna acest proiect. „Acesta este un tronson extrem de important şi trebuie să fie realizat. Este obligatoriu să fie realizat”, a afirmat liderul liberal. În plus, el s-a pronunţat şi pentru găsirea unei soluţii care să permită circulaţia pe Transfăgărăşan şi pe timp de iarnă. „Transfăgărăşanul nu are voie să fie închis nici iarna, pentru că nu avem nicio şansă să-i exploatăm întregul potenţial turistic”, a explicat Klaus Iohannis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email