Ieri, Fiul lui Armand Călinescu a fost înmormântat la Curtea de Argeş

Unicul fiu al marelui om politic Armand Călinescu a fost înmormântat ieri la cimitirul „Sfinţii Îngeri” din municipiul nostru. La ceremonia funerară au participat câteva zeci de persoane, printre care multe persoanlităţi publice, dar şi mai mulţi apropiaţi ai familiei Călinescu.
Barbu Călinescu s-a stins din viaţă la data de 18 septembrie 2014, la vârsta de 92 de ani, iar dorinţa acestuia a fost aceea de a fi înmormântat lângă tatăl său, fostul prim ministru al ţării Armand Călinescu, în cavoul familiei aflat la Curtea de Argeş. Astfel, sâmbătă dimineaţă, trupul neînsufleţit al lui Barbu Călinescu a fost adus în ţară. Sicriul a fost depus la capela Bisericii „Sfântul Nicolae” din Curtea de Argeş, iar ieri a avut loc înmormântarea acestuia. La ceremonia religioasă, alături de cele două fice ale lui Barbu Călinescu, Alexandra şi Marina, au mai participat primarul Nicolae Diaconu, viceprimarul Cristian Mitrofan, fostul primar Gheorghe Nicuţ, Spiridon Cristocea, directorul Muzeului Judeţean Argeş, cadre didactice de la instituţiile de învăţământ din municipiu, dar şi câţiva apropiaţi ai familiei Călinescu. Cu toţii au ţinut să îi aducă un ultim omagiu lui Barbu Călinescu, transmiţând în acelaşi timp sincere condoleanţe familiei îndurerate.
„Un mare patriot, care a tânjit tot timpul după ţara sa”
De la eveniment nu a lipsit nici Barbu Piţigoi, finul lui Armand Călinescu. Acesta a vorbit despre Barbu Călinescu, pe care l-a caracterizat drept un „mare patriot, care a tânjit tot timpul după ţara sa”. Totodată, acesta a povestit şi cum a ajuns Barbu Călinescu la Londra. „Tatăl său a fost ameninţat cu tot felul de vorbe, printre care şi că îi va fi răpit fiul şi apoi împuşcat. Motiv pentru care Armand şi-a trimis copilul la Londra. Barbu a trecut printr-o perioadă dificilă în Anglia. Din surse neconfirmate am informaţia că a fost dus în secret în Australia, în vremea în care avioanele germane distrugeau Londra. Însă, informaţia nu a fost însă confirmată. Barbu a privit România cu multă dragoste. A fost un mare patriot, drept dovadă că a dorit să fie înmormântat la Curtea de Argeş”, a declarat Barbu Piţigoi.
Alături de părinţi, întru eternitate
Slujba oficiată la Biserica Sfântul Nicolae a fost una emoţionantă cu momente sfâşietoare pentru cele două fice ale lui Barbu Călinescu, care au izbucnit în lacrimi în faţa sicriului tatălui lor. De asemenea, la slujbă a fost prezent şi preotul comunităţii românilor din Londra, care a venit special în ţară pentru a participa la acest eveniment. Acesta a vorbit în limba engleză, pentru ca membrii familiei Călinescu să înţeleagă tot ceea ce se spune. La finalul slujbei, primarul Nicolae Diaconu a transmis un mesaj familiei îndurerate, după care părintele Nicolae Mărgăritescu a ţinut un scurt discurs despre Barbu Călinescu. În jurul ora 15:00 cortegiul funerar s-a îndreptat către cimitirul „Sfinţii Îngeri”, unde cu multă durere în suflet Alexandra şi Marina Călinescu şi-au luat rămas bun pentru ultima dată de la tatăl lor. Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Barbu Călinescu a fost aşezat în cavoul familiei, acolo unde îşi va dormi somnul de veci alături de părinţii săi. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email