Iarna la Curtea de Argeş

Avertizările meteorologilor privind înrăutăţirea vremii s-au adeverit. Primii fulgi de zăpadă au căzut la Curtea de Argeş chiar de 1 Decembrie, iar de atunci a nins aproape continuu. Astfel, ieri după-amiază stratul de zăpadă măsura aproape 10 centimetri în municipiul nostru.
Probleme pe strada Despina Doamna
Pentru ca traficul să se desfăşoare în condiţii bune, pe străzi şi-au făcut apariţia plugurile şi celelalte utilaje de deszăpezire, iar principalele artere de circulaţie au fost curăţate. „Eu zic că stăm bine în ceea ce priveşte deszăpezirea. Străzile principale au fost curăţate cu prioritate, iar asfaltul a fost adus „la negru” aşa cum se spune. De asemenea, oamenii noştri au intervenit în zona staţiilor pentru mijloacele de transport în comun şi acolo unde sunt treceri de pietoni, pentru a îndepărta zăpada”, a declarat Ioan Ghiţă, directorul Serviciului de Gospodărire Comunală (SPGC). Totodată, acesta a recunoscut că în Curtea de Argeş mai sunt şi străzi unde conducătorii auto se confruntă cu probleme în trafic. „Singurele probleme sunt pe strada Despina Doamna, acolo unde utilajele au intervenit pentru a îndepărta zăpada, dar aceasta a blocat accesul maşinilor în parcări. Oamenii când au plecat cu autoturismele au fost nevoiţi să dea zăpada din nou în stradă. Sper să găsim o soluţie să rezolvăm această problemă. Însă, în continuare primim fel de fel de telefoane, rău intenţionate, prin care sunt acuzaţi angajaţii SPGC că nu fac nimic şi că stau degeaba la serviciu, creându-se astfel un curent negativ ca şi în anii trecuţi”, a mai spus Ioan Ghiţă. Totodată, potrivit şefului SPGC, ieri nu era nici măcar o stradă blocată în municipiul nostru. „Nu am avut nicio stradă blocată şi mai important e că nu am avut incidente”, a mai spus Ioan Ghiţă.
În acelaşi timp, argeşenii care au circulat ieri cu maşinile prin Curtea de Argeş s-au plâns de modul în care se desfăşoară traficul pe străzile secundare, dar şi prin cartierele municipiului. „Ca de obicei sunt probleme pe străduţele din Curtea de Argeş. Acolo se circulă destul de greu pentru că zăpada nu a fost îndepărtată în totalitate. La fel este şi prin cartiere, unde nu s-a intervenit pentru deszăpezire”, ne-au spus mai mulţi conducători auto din municipiu.
Argeşenii au obligaţia de a îndepărta zăpada de pe trotuare
Dacă pe străzi s-a circulat cât de cât în condiţii de iarnă, mai greu a fost pe trotuare, acolo unde zăpada era neatinsă. Dar, potrivit legii, acestea ar trebui curăţate nu de municipalitate, ci chiar de argeşeni. Argeşenii au obligaţia de a îndepărta zăpada şi gheaţa din faţa caselor, blocurilor sau a magazinelor, dar şi ţurţurii formaţi la streaşina acoperişurilor, care reprezintă un real pericol pentru pietoni. „Nu avem obligaţia de a curăţa trotuarele. Acest lucru le revine cetăţenilor care trebuie să îndepărteze singuri zăpada din faţa caselor”, a mai spus Ioan Ghiţă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email