I s-a făcut rău în fântâna pe care o curăța și a murit

Un bărbat a intrat, marți, într-o fântână adâncă de peste 10 metri ca să o curețe, i s-a făcut rău și a rămas blocat în acolo. După el a coborât un alt bărbat, care a rămas și el blocat în fântână. Pompierii ISU Argeș au mers la fața locului și i-au scos, dar, din păcate, unul dintre ei a murit.

În ziua de 13 septembrie a.c., în jurul orei 14.15, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au fost sesizați cu privire la faptul că doi bărbați din Vlădești ar fi rămas blocați, posibil inconștienți, într-o fântână din localitatea Vlădești, potrivit IPJ Argeș.

La fața locului au fost direcționați polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Stâlpeni, care au constatat că cele sesizate se confirmă.

Din primele verificări, s-a stabilit că, cei doi bărbați executau lucrări de igienizare a unei fântâni, în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor, și, după ce bărbatului de 36 de ani, care a pătruns în fântână, la o adâncime de aproximativ 10 m, i s-a făcut rău, cel de-al doilea bărbat, de 61 de ani, ar fi încercat să îl extragă, context în care a rămas și el blocat în interior, cu stare de rău.

În urma intervenției echipajelor specializate, primul a fost extras bărbatul de 61 de ani, care a fost transportat la spital, conștient. Cel de-al doilea bărbat, a fost adus la suprafață ulterior și, din păcate, a fost declarat decedat.

Prima victimă a fost extrasă de către pompieri cu ajutorul unei chingi, iar pentru cea de-a doua victimă a fost nevoie ca un pompier să coboare echipat cu aparatul de respirat pentru a o extrage. Fântână avea o adâncime de aproximativ 10 m, iar apa avea circa o jumătate de metru.

La fața locului s-a deplasat și echipa operativă din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung, care efectuează cercetările.

În cauză va fi întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și ucidere din culpă, iar cercetările continuă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email