Şi argeşeni trecuţi de 40 de ani au dat examenul de „maturitate”

Ieri a început desfăşurarea probei de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă modernă, care este ultima din cadrul probelor orale ale examenului de bacalaureat. Proba se va încheia pe 4 iunie. Deşi cadrele didactice se află în grevă generală pe termen nelimitat, proba de bacalaureat s-a desfăşurat conform programului stabilit la toate liceele din municipiul Curtea de Argeş „Greva este pe termen nelimitat, va continua şi mâine şi poimâine. 80% dintre salariaţii din cadrul sindicatului nostru au participat la grevă, dar proba din cadrul examenului de bacalaureat s-a desfăşurat normal”, a spus Luminiţa Negrilă, liderul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar din zona Curtea de Argeş. Înainte de începutul probei, elevii argeşeni erau foarte emoţionaţi şi aşteptau cu nerăbdare să intre în sala de examen.

„M-am învoit de la serviciu ca să dau bac-ul”

La Grupul Şcolar Agricol „Constantin Dobrescu Argeş”, printre candidaţi erau foarte mulţi argeşeni trecuţi de prima tinereţe care se pregăteau pentru susţinerea bacalaureatului. „Am făcut liceul la frecvenţă redusă şi anul acesta termin. Am susţinut şi celelalte probe ale bac-ului şi le-am promovat. Am emoţii, normal, dar sper să mă descurc bine. M-am pregătit pentru această probă”, a spus unul dintre candidaţi, trecut bine de vârsta de 40 de ani. Oamenii s-au învoit chiar şi de la serviciu pentru a putea susţine această probă din cadrul bacalaureatului. „Asta este situaţia. Dacă nu am învăţat la timpul nostru venim acum la examen. Nu-mi este ruşine. E bine că am posibilitatea asta şi îmi doresc să iau diploma. M-am învoit de la serviciu pentru a putea fi prezent. Lucrez la o firmă de construcţii”, a spus un alt candidat Rezultatul obţinut de fiecare elev la proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată în liceu va fi stabilit de către examinatori după susţinerea de către candidat a tuturor tipurilor de probe: probă scrisă cu durata de 90 de minute, probă orală cu durata de 10 – 15 minute şi proba de înţelegere a unui text audiat cu durata de 20 de minute.
Rezultatul evaluării compe­tenţei lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională se exprimă prin stabilirea nivelului de competenţă corespunzător Cadrului European Comun de Referinţă pentru Limbi. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email