Şi-a omorât prietenul în bătaie şi apoi l-a călcat cu maşina


Ancheta deschisă de poliţişti în cazul accidentului mortal de la Pietroşani, accident despre care aţi aflat din numărul de ieri al ziarului nostru,  a scos la iveală o poveste incredibilă. Tânărul de 28 de ani nu a murit în urma accidentului de maşină, ci a fost ucis cu bestialitate de prietenul său, care a încercat apoi să însceneze accidentul.

Cei doi s-au luat la ceartă în discotecă

 Întors de curând de la muncă din Italia, Gheorghe Barbu, de 58 ani, din Pietroșani, şi-a sunat amicii şi i-a chemat la o petrecere organizatã într-o discotecă din comună. În local, la o masă din apropiere, se afla şi Cristian Mantea, de 28 ani, din Coșești, şi prietena sa, Daniela, de 16 ani. După ce au chefuit bine, spre dimineaţă Mantea și Barbu au început sã se certe, asta dupã ce bãrbatul mai în vârstã ar fi fãcut niște remarci nepotrivite la adresa prietenei lui Cristian. Puţin mai târziu, se pare că tânãrul a ieşit din local şi s-a îndreptat spre casă. N-a apucat să meargă prea mult, pentru că din urmă l-a ajuns bărbatul venit din Italia. Se pare că acesta l-a bătut bine pe “adversarul” său şi apoi a încercat să însceneze un accident de circulaţie.
În jurul orei 05.00 dimineaţa un localnic a găsit trupul tânărului în stradă, zăcând într-o baltă de sânge. A chemat ambulanţa şi poliţia, însă pentru tânărul de 28 de ani nu a mai fost nimic de făcut. Urmele de pe asfalt indicau, în primã fazã, cã ar fi vorba de un accident rutier. De altfel, au existat martori care le-au povestit polițiștilor cã au vãzut o mașinã  strãinã plecând în vitezã de lângã tânãrul abandonat în mijlocul strãzii. De asemenea, de la locul accidentului au fost ridicate cîteva bucãți din bara de protecție a autoturismului implicat în așa-zisul accident mortal. Câteva ore mai târziu, anchetatorii au reușit sã-l identifice pe Gheorghe Barbu. La primele audieri, suspectul le-a spus polițiștilor cã nu şi-a dat seama de nimic şi că, la un moment dat, a observat ceva negru pe asfalt, dar a crezut cã sunt bucãți de gheațã.

Autopsia a demonstrat că tânărul a murit în urma loviturilor primite

Puţin mai târziu a sosit şi rezultatul autopsiei care a scos la iveală adevărul: tânărul de 28 de ani a murit din cauza loviturilor primite. Anchetatorii bănuiesc că băiatul a fost lovit cu pumnii și cu picioarele pânã n-a mai mișcat iar apoi agresorul a încercat să mascheze totul cu un nefericit accident de circulaţie. Dacã, în primă fază, Gheorghe Barbu fusese reținut pe bazã de ordonanțã, pentru 24 de ore sub acuzația de ucidere din culpã, fugã de la locul accidentului și conducere sub influența alcoolului, acum anchetatorii au schimbat încadrarea juridicã în lovituri cauzatoare de moarte. Ulterior, la sediul IPJ Argeş au fost aduse pentru audieri şi alte persoane, existând bãnuiala cã în acest caz nu a fost numai un singur agresor și cã, de fapt, Mantea ar fi fost lovit de mai multe persoane. Vom reveni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email