Hoţ de lemne oprit de poliţişti cu focuri de armă. Bărbatul conducea un autovehicul de teren fără numere de înmatriculare.

O urmărire ca în filme a avut loc luni noaptea într-o pădure de pe raza comunei Pietroşani. Poliţiştii au găsit două autovehicule de teren care încărcau şi transportau lemne. La vederea poliţiştilor maşinile au pornit în trombă, iar una dintre ele a fost urmărită de oamenii legii. Autovehiculul nu avea plăcuţe de înmatriculare. În urmărire, pentru că şoferul nu a oprit, au fost trase focuri de armă, iar maşina de teren a lovit-o pe cea a poliţiştilor. Bărbatul care era la volan a fost prins până la urmă, după ce a abandonat autovehiculul şi a fugit în pădure, şi este acuzat de  tâlhărie calificată, ultraj, tăiere ilegală de arbori și furt de material lemnos.  Bărbatul de 27 de ani, din Coşeşti, a fost reţinut.

În noaptea de 14 spre 15 martie, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Domnești, împreună cu lucrători ai Ocolului Silvic Codrii Verzi, s-au sesizat cu privire la faptul că mai multe persoane ar fi tăiat fără drept și ar fi sustras arbori din pădurea de pe raza localității Pietroșani.

Astfel, polițiștii s-au deplasat la fața locului, unde au depistat două autovehicule de teren, care transportau și tractau material lemnos. S-a procedat la urmărirea unuia dintre autovehicule, ce nu avea aplicate plăcuțe de înmatriculare, conducătorul fiind somat să opreasca prin folosirea mijloacelor luminoase și acustice ale autospecialei, unul dintre agenții de poliție executând, cu arma din dotare, două focuri în plan vertical și mai multe focuri în direcția pneurilor autovehiculului.

Cu toate acestea, conducătorul autovehiculului și-a continuat deplasarea, acroșând autospeciala de poliție și provocându-i avarii, iar după aproximativ 1 km, a abandonat autovehiculul și a fugit în pădure. În urma evenimentului, persoanele implicate nu au suferit vătămări corporale.

Ulterior, în cursul zilei de 15 martie a.c., în urma activităților desfășurate și cu sprijinul polițiștilor din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung și Serviciului Criminalistic, cele două persoane, respectiv doi bărbați, de 27 și 20 de ani, ambii din Coșești, au fost identificate și conduse la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș, pentru efectuarea cercetărilor, conform competențelor.

După administrarea probatoriului, bărbatul de 27 de ani a fost reținut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie dispuse măsuri preventive”, potrivit IPJ Argeş.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email