Hoţii argeşeni, specialişti în spargerile de locuinţe şi furturile din magazine

Hoţii din Argeş par să se fi specializat, în ultima vreme, în spargeri de locuinţe şi furturi din magazine. Potrivit datelor Inspectoratului de Poliţie Judeţean, în primele luni din acest an, cele mai multe furturi din locuinţe s-au comis prin efracţie. În ceea ce priveşte furturile din societăţi comerciale, predomină cazurile de furturi de pe raft. De asemenea, conform statisticilor, au fost înregistrate mai multe furturi în mediul urban, decât în mediul rural. Pentru a diminua numărul acestor  fapte, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Argeş a iniţiat o serie de activităţi de prevenire şi informare a cetăţenilor cu privire la măsurile pe care trebuie să şi le ia pentru a reduce riscul de a deveni victime ale infractorilor.
Cum vă puteţi feri de spărgători
Pentru a nu deveni victima spărgătorilor de locuinţe, evitaţi pe cât posibil, când plecaţi pentru mai multe zile, să lăsaţi casa nesupravegheată. Apelaţi la un vecin de încredere să aibă grijă de locuinţa dumneavoastră. De asemenea, rugaţi un vecin să vă golească cutia poştala, să interpeleze persoanele necunoscute care sună la uşa dumneavoastră şi să supravegheze sporadic perimetrul locuinţei şi curţii dumneavoastră. Limitaţi cercul persoanelor care au cunoştinţă despre plecarea dumneavoastră şi perioada de timp în care lipsiţi de acasă. Dacă locuiţi la parter, nu lăsaţi ferestrele deschise pe timpul cât lipsiţi de acasă sau pe timpul nopţii şi închideţi bine toate căile de acces în locuinţă. Nu păstraţi sume mari de bani în casă şi nici nu lăsaţi impresia că deţineţi astfel de sume. Aceeaşi recomandare este valabilă şi cu privire la bijuterii şi alte bunuri de valoare. Pentru a nu avea niciun fel de emoţii, apelaţi la o firmă specializată în comercializarea şi montarea sistemelor de pază şi alarmare.       
Spaţiile comarciale au nevoie de sisteme de alarmare şi supraveghere
Pentru a nu fi o tentaţie pentru infractori, administratorii societăţilor comerciale trebuie să-şi ia o serie de măsuri de siguranţă, cum ar fi dotarea spaţiilor comerciale cu grilaje metalice şi mai multe sisteme de închidere. În funcţie de activitatea desfăşurată, alte soluţii ar fi sistemele de alarmare împotriva efracţiei, sistemele de supraveghere video sau serviciile de monitorizare permanentă prin încheierea de contracte cu societăţi de pază specializate şi autorizate. Casele de bani trebuie să fie amplasate în locuri ferite, neaccesibile publicului. Este nevoie şi de instruirea personalului angajat cu privire la măsurile pe care trebuie să le ia pentru siguranţa personală, dar şi a bunurilor şi valorilor deţinute. De asemenea, trebuie să fie restricţionat accesului persoanelor neautorizate în zonele de depozitare şi manipulare a valorilor monetare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email