Hidroserv a intrat în insolvenţă

Consiliul de Administrație al Hidroserv, filiala de servicii și mentenanță a Hidroelectrica, a agreat intrarea în insolvență a companiei și a propus Casa de Insolvență Transilvania (CITR) drept administrator judiciar. De asemenea, şi în cursul lunilor august și septembrie, au avut loc discuții din ce în ce mai dese pe tema posibilei insolvențe a Hidroserv, potrivit capital.ro.

Inițial, s-a discutat ca Euro Insol să fie propusă drept administrator judiciar, însă firma condusă de Remuz Borza ar fi fost incompatibilă, întrucât are aceeași funcție la UCM Reșita, principalul creditor al Hidroserv. Avocatul Remus Borza a fost și administratorul Hidroelectrica, societatea-mamă a Hidroserv, în perioada 2012-2016, cât timp producătorul de energie a fost în insolvență.

Hidroserv este o filială deţinută în proporţie de 100% de Hidroelectrica, care se ocupă de întreţinerea şi mentenanţa grupurilor hidroenergetice.

 

Hidroserv SA a fost înfiinţată în 5 august 2013, ca urmare a fuziunii prin contopire a celor opt filiale Hidroserv: Bistriţa, Cluj, Curtea de Argeş, Haţeg, Porţile de Fier, Râmnicu Vâlcea, Sebeş, Slatina. Proprietarul Hidroserv, producătorul de energie Hidroelectrica, s-a aflat în insolvenţă din 20 iunie 2012 până în 21 iunie 2016, însă în două faze, pentru că în perioada iunie 2013 – februarie 2014 a ieşit din procedura judiciară.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email