Hidroelectrica a reluat licitația pentru retehnologizarea hidrocentralei Vidraru. Este vorba despre un contract în valoare de 188 de milioane de euro

Hidroelectrica a reluat, săptămâna trecută, licitația pentru retehnologizarea amenajării hidroenergetice Vidraru, prin intermediul sistemului electronic de achiziții publice (SEAP). Valoarea estimată a contractului pentru acest proiect este de 188 de milioane de euro, reflectând o actualizare a costurilor la noile valori de piață.

„Proiectul „Retehnologizarea AHE Vidraru” vizează realizarea unui ansamblu complex de lucrări, inclusiv montajul echipamentelor mecanice și electrice, integrarea instalațiilor modernizate, lucrări de construcții pentru înlocuirea/reabilitarea echipamentelor existente, consolidarea construcțiilor hidrotehnice, precum barajul, derivația sub presiune, centrala, blocul tehnic, și construirea unui depozit pentru deșeuri și materiale refolosibile. Proiectul include, de asemenea, implementarea unui sistem automat de comandă – control pentru coordonarea funcționarii echipamentelor și instalațiilor, servicii de evaluare a stării tehnice, proiectare și inginerie pentru fiecare unitate tehnică, precum și activități de project management pentru coordonarea întregului proces de retehnologizare”, se arată în comunicatul companiei.

Contractul de retehnologizare a mai fost scos la licitație. „Reluarea licitației pentru modernizarea Vidraru pornește de la rezolvarea problemelor identificate în cadrul procedurilor desfășurate în trecut. Înainte de a relansa proiectul specialiștii Hidroelectrica au avut o serie de consultări cu companiile potențial contractoare pentru a identifica atât idei noi, cât și provocările sau incertitudinile cu care acestea se confruntă, atât din punct de vedere tehnic, cât și financiar. Astfel, a fost realizată o amplă cercetare de piață cu scopul de a obține o estimare corectă a valorii lucrărilor într-o perioadă caracterizată de volatilitate crescută, dar și pentru a alinia clauzele contractuale cu practica internațională, astfel încât să fie asigurate premisele pentru o participare cât mai largă atât pentru contractorii români, cât și pentru cei internaționali”, conform sursei citate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email