Hârtia reciclată și reciclarea hârtiei – tot ce trebuie să știi despre acest lucru

De ce ar trebui să se încurajeze reciclarea hârtiei și producerea de hârtie reciclată?

În viață noastră de zi cu zi, în care dematerializarea este din ce în ce mai prezentă, încă folosim hârtie… Și asta e bine! Într-adevăr, dematerializarea are un impact mult mai mare asupra mediului decât utilizarea hârtiei reciclate: o factură primită prin email generează un impact de 242 g de CO2, sau echivalentul a 15 facturi pe hârtie!

Spre deosebire de reciclare hârtie București, dematerializarea se bazează pe o multitudine de suporturi (calculatoare, servere, sateliți, imprimante personale, cartușe de cerneală supra-ambalate cu o durată de viață scurtă). Prin urmare, acestea au un impact puternic în ceea ce privește emisiile de CO2. Hârtia este reciclabilă de 5 până la 7 ori și 20% din hârtiile folosite sunt reciclate. În general, în jur de 55% din hârtia aruncată este reciclată, iar resturile sunt folosite pentru fabricarea cartonului. O persoană care își reciclează toată hârtia economisește 1000 L de apă pe săptămână: este un lucru enorm!

Hârtia este un lucru care are mai multe cicluri de viață, este un biomaterial regenerabil și reciclabil. Reciclarea hârtiei produce un cerc virtuos care îmbină procesul economic și valoarea ecologică.

Utilizarea hârtiei reciclate și practicarea reciclării hârtiei înseamnă, prin urmare, participarea la o abordare eco-responsabilă pentru salvarea sau protejarea planetei. Pentru aceasta, celuloza de hârtie folosită în Europa (în special pentru  hârtia reciclată ) provine în proporție de 70% din păduri europene certificate (așchii colectate în fabrici de cherestea). În aceste păduri se replantează 4 copaci pentru 1 copac tăiat (regula pentru hârtia certificată). Procesul de albire pentru pulpa reciclată nu a mai folosit clor de peste 30 de ani.

Reciclarea hârtiei, un lucru benefic la toate nivelurile

În timpul sortării, hârtia pentru reciclarea hârtiei este împărțită în categorii: albă, colorată, carton și ziar. Reciclarea hârtiei este un proces uman realizat de bărbați și femei care poate crea locuri de muncă: 1 tonă de hârtie reciclată necesită crearea a două locuri de muncă cu contracte permanente. De asemenea, salvează 17 copaci, adică cu 500 K mai puțin CO2 emis. Procesul de reciclare utilizează doar 13 000 L de apă, ceea ce ajută la o economie de apă L de 30 000. În cele din urmă, reciclarea hârtiei este reglementată foarte clar, deoarece diferite etichete o autentifică: FSC, PEFC și Ecolabel.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email