Harta celor mai mari şi mai vechi gropi din Curtea de Argeş

Despre străzile distruse şi pline de gropi din municipiul nostru şi despre nemulţumirile argeşenilor care îşi strică maşinile circulând prin Curtea de Argeş am scris de nenumărate ori. Însă, în ciuda acestui lucru, problemele nu s-au rezolvat, ci dimpotrivă, situaţia este chiar mai rea decât înainte. Multe străzi din municipiul nostru sunt în continuare pline de gropi sau brăzdate de şanţuri adânci, toate acestea reprezentând adevărate capcane pentru şoferi.

Multe străzi, indiferent că se află în centrul municipiului ori în zonele de la periferie, sunt pline de gropi. Multe dintre cratere au rămas în urma unor lucrări efectuate la reţele de alimentare cu apă sau canalizare, în timp ce altele s-au format în timp. Mai grav este faptul că unele dintre acestea sunt chiar vechi, de mai bine de un an de zile. Astfel, în drumul lor spre serviciu, casă, şcoală, grădiniţă sau alte destinaţii, argeşenii nu pot să nu observe „minunăţiile” de pe străzi.

Episcop Nichita, două gropi vechi de un an

Una dintre străzile cu probleme este Episcop Nichita, unde chiar în apropierea intersecţiei cu Bulevardul Basarabilor, de mai mult de un an de zile sunt două gropi uriaşe care s-au adâncit în ultima vreme. Pentru a nu risca să îşi distrugă maşinile şoferii sunt nevoiţi să aştepte şi să treacă pe rând, pentru că cele două gropi ocupă aproape jumătate din carosabil. „Este dezastru aici. Nu ai pe unde să treci din cauza gropilor. Nu înţeleg de ce nu le astupă, că mai au puţin şi fac doi ani de zile”, spune unul dintre şoferii care zilnic trec pe strada respectivă.

Alexandru cel Bun, „reminiscenţe” ale lucrărilor publice

Nici şoferii care trec cu autoturismele pe strada Alexandru cel Bun din municipiul nostru nu sunt feriţi de obstacole. Şi aici o groapă mare, rămasă în urma unei lucrări de intervenţie la reţeaua de alimentare cu apă, dă bătăi de cap conducătorilor auto. Pentru că strada este destul de îngustă, iar pe părţile laterale sunt maşini parcate, şoferii sunt nevoiţi să treacă chiar prin groapă.

Intersecţia Cuza Vodă –  Despina Doamna, dezastru total

O altă zonă pe care trebuie să o evite cu orice preţ conducătorii auto este situată la intersecţia străzilor Cuza Vodă şi Despina Doamna. Aici asfaltul este rupt cu adevărat, iar gropile s-au adâncit în ultima vreme. „Trec zilnic pe aici, pentru că locuiesc în apropiere şi am ajuns la capătul răbdării. Zi de zi, şi nu o dată, de mai multe ori, sunt nevoită să trec cu maşina prin gropi şi şanţuri. Nu mai ştiu ce să fac”, spune o tânără care locuieşte în zonă.

Mircea cel Mare, polul înjurăturilor la adresa administraţiei locale

Brăzdată de şanţuri este şi strada Mircea cel Mare, care face legătura între parcarea de la Biserica Domnească şi strada 1 Mai. De fiecare dată când trec pe aici, conducătorii auto îşi pun mâinile în cap şi adresează cuvinte grele la adresa autorităţilor locale.

Valea Iaşului, efecte ale refacerii canalizării

 

Argeşenii sunt nemulţumiţi şi de felul în care arată strada Valea Iaşului, acolo unde a rămas un şan lung de câteva sute de metri chiar pe unul dintre sensurile de mers. Despre aceste probleme s-a discutat şi în şedinţa de Consiliu Local în cadrul căruia aleşii au aprobat bugetul municipiului pentru anul 2015. „Trebuie să găsim soluţii. Fie îi dăm în judecată pe cei care au făcut lucrarea, fie chemăm în faţa Consiliului Local comisia care a semnat recepţia. Trebuie să facem ceva repede, nu să mai aşteptăm un an de zile”, declara la momentul respectiv consilierul local Ion Şerban, care s-a arătat de-a dreptul revoltat de problemele de pe strada Valea Iaşului. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email