„Harta Banilor Publici” la Primăria Curtea de Argeş

Inițiativa România a lansat săptămâna trecută Harta Banilor Publici, o aplicaţie care urmăreşte cum sunt cheltuiţi banii publici, şi care este disponibilă şi pentru android şi IOS.

Harta Banilor Publici (HBP) a pornit din nevoia de a oferi utilizatorilor o interfață cât mai prietenoasă către achizițiile publice din România. Pană acum, pentru a analiza contractele publice ale unei instituții/companii, trebuiau parcurse fișiere mari în format CSV. Prin HBP ne orientăm mai mult către cetățenii obișnuiți, dar le ușurăm munca și celor care sunt experimentați în domeniu. Aceste rapoarte mari de pe data.gov.ro, fișierele în format CSV, au fost parcurse, corectate și transpuse într-o baza de date relațională, care acum însumează 13,731 de instituții publice, 72.897 de companii, 7.946.406 de achiziții directe și 893.003 de licitații din ultimii 10 ani din întreaga țară”, conform Iniţiativei România.

Potrivit acestei hărţi, Primăria Curtea de Argeş a făcut în perioada ianuarie 2007 – iunie 2018 43 de achiziţii directe şi 62 de licitaţii, fiind luate în calcul doar achiziţiile directe care depăşesc un anumit prag.

În total, în perioada analizată Primăria Curtea de Argeş a făcut achiziţii directe şi a semnat contracte în valoare de 75 861 491 de lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email