Haos în instituţiile municipiului

Noile reglementări legale legate de cele opt zile de concediu fără plată pe care trebuie să le ia bugetarii până la finalul anului sunt în măsură să aducă haosul în instituţii. Continuăm astăzi prezentarea unităţilor din Curtea de Argeş care îşi

trimit acasă salariaţii pentru câteva zile, şi a soluţiilor pe care încearcă să le găsească şefii astfel încât să nu fie nevoiţi să pună lacătul pe uşă.

 

 Parchet fără procurori

Alături de colegii din întreaga ţară, angajaţii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş vor pleca în concediu fără plată. Ieri, prim procurorul Theodor Duţu, lucra la schemele privind programarea zilelor în care magistraţii vor sta acasă. „Principala preocupare este să asigurăm continuitatea la sediul Parchetului din Curtea de Argeş. O să fie greu, mai ales că de mai bine de un an de zile lucrăm cu oameni mai puţini decât ar trebui. Este însă o prevedere legală şi nu putem decât să ne conformăm. O să fie greu însă vom asigura permanenţa”, a precizat prim procurorul Theodor Duţu, de la Prachetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeş.

La Ambulanţă se va lucra normal

Cadrele medicale de la Serviciul Ambulanţă Curtea de Argeş nu vor pleca acasă în concediu fără plată. „Din fericire, nu se va schimba graficul şi nu suntem obligaţi să îi trimitem pe oameni în concediu fără plată. Acum, în preajma sărbătorilor de iarnă, argeşenii pot să se bazeze pe noi”, a declarat medicul Marius Popescu, coordonatorul Serviciului Ambulanţă din municipiu.

Centrul „Justinian”, închis două zile

Şi salariaţii argeşeni din sectorul bugetar vor fi nevoiţi să îşi ia zilele de concediu fără plată. Astfel, Centrul de Zi pentru Îngrijire, Consiliere şi Sprijin al Persoanelor Adulte cu Handicap „Sfântul Justinian” va fi închis două zile la sfârşitul acestei săptămâni. Şi eu voi avea la sfârşitul acestei săptămâni două zile libere, respectiv joi şi vineri, urmând ca săptămâna viitoarearele zile de concediu fără plată le voi avea în luna decembrie”, a precizat Vasilica Rădulescu, reprezentantul Centrului „Sfântul Justinian”.

ALOFM, lume puţină

De asemenea, angajaţii Agenţiei Locale pentru ocuparea Forţei de Muncă îşi vor lua în perioada următoare zilele libere neplătite. „Am primit zilele trecute o adresă prin care suntem informaţi că trebuie să confirmăm zilele de concediu fără plată. Zilele pot fi luate în lunile noiembrie şi decembrie. Astfel, în luna noiembrie, angajaţii îşi vor alege patru zile de concediu, pentru care nu vor fi plătiţi”, ne-au informat reprezentanţii ALOFM.

La Casa de Cultură, liber în decembrie

La Casa de Cultură „George Topârceanu”, angajaţii vor avea zilele libere neplătite, în preajma sărbătorilor de iarnă. „Am decis de comun acord împreună cu angajaţii când vor fi luate aceste zile de concediu. Însă, la noi în această perioadă sunt foarte multe evenimente şi nu ne putem permite să intrăm în concediu. Oamenii vor veni să lucreze însă nu vor fi plătiţi, urmând ca în apropierea sărbătorilor de iarnă să beneficieze de zilele libere”, a spus Cristian Mitrofan, directorul instituţiei. La Clubul Copiilor din Curtea de Argeş concediul forţat fără plată nu va afecta activitatea cadrelor didactice.

Clubul Copiilor lucrează normal, pe bani mai puţini

„Noi vom primi salariu redus în această lună, însă ne vom prezenta la ore. Avem o programă stabilită pe care nu o putem încălca. Vom aplica reducerea de 15,5% din salariu. În funcţie de opţiunea profesorilor zilele de concediu fără plată vor fi luate în vacanţele şcolare. În luna noiembrie profesorii nu pot să îşi ia zile libere”, a spus Martin Vasile, director Clubul Copiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email