Haos în centrul oraşului

Argeşenii se plâng că în zilele de sărbătoare şi în fiecare zi de joi a săptămânii accesul în Piaţa Centrală este blocat din cauza şoferilor care parchează maşinile acolo unde vor, fără să mai ţină cont nici de cele mai elementare reguli de circulaţie. De asemenea, cetăţenii care locuiesc pe strada Castanilor spun că zona a fost transformată în parcare publică, şi de multe ori nu au putut să-şi scoată maşinile din curte. Autovehicule parcate pe trotuar, pietoni care merg pe stradă, strigăte, înjurături şi ameninţări, cam aceasta este atmosfera în zona Pieţei Centrale. Până acum nimeni nu a luat nici o măsură, iar problemele sunt din ce în ce mai grave.

De fapt, circulaţia e interzisă

 Autorităţile locale dau din umeri, în timp ce haosul a pus stăpânire pe zona respectivă. „În zilele de sărbătoare şi joia este aglomeraţie în piaţă. De fapt, aici este interzisă circulaţia autoturismelor. În urma unor discuţii cu reprezentanţi Poliţiei s-a luat decizia montării unui indicator care interzice accesul maşinilor, cu excepţia celor de aprovizionare, însă nimeni nu respectă acest lucru. Eu nu am nici o vină că nu se respectă legea. Nu intră în atribuţiile mele să dau amenzi celor care trec cu maşina prin piaţă. Trebuie amendaţi de poliţie. Nu ştiu dacă se va construi o parcare, pentru că nu ţine de mine acest lucru”, a spus Ana Hiru, şeful Serviciului Public Pieţe, Târguri şi Oboare. Argeşenii care vin pe jos în piaţă sunt foarte nemulţumiţi de faptul că maşinile sunt parcate pe trotuar, iar ei sunt nevoiţi să meargă printre alte maşini, pe stradă. „Uitaţi-vă cum vin cu maşinile pe aici prin piaţă. Mai au puţin şi le urcă pe oameni. Asta e bătaie de joc. Chiar aşa, nu pot să se deplaseze fără maşină. Dacă ar putea, ar veni cu ea în faţa tarabei să cumpere”, spune Ionel Borovină.

„Am fost de multe ori înjurat de alţi şoferi, m-au ameninţat şi m-au scuipat”

De multe ori pietonii au fost la un pas de a fi loviţi de şoferii neatenţi care au trecut cu autoturismele prin piaţă. „S-au înmulţit maşinile astea de nici nu mai au unde să le lase. Uite acum era să mă ia unul când dădea cu spatele. Dacă nu eşti atent, trec peste tine. M-a înjurat tot pe mine. Am văzut că e pus acel indicator, dar nimeni nu îl respectă. Poliţia e de vină, nu altcineva. Văd că trec în fiecare zi pe aici şi nu fac nimic. Să dea, domne, amenzi. Ei nu văd că e dezastru aici în zonă?! Pe poliţişti nu îi interesează nimic”, spune supărat Marin Miu, din municipiu.
Şoferii care vin cu maşinile de aprovizionare sunt şi ei afectaţi de această situaţie. Ei au fost chiar înjuraţi şi ameninţaţi de ceilalţi şoferi. „Ce vină am eu dacă trebuie să aduc marfă. Am fost de multe ori înjurat de alţi şoferi, m-au ameninţat şi m-au scuipat. Ar trebui interzisă circulaţia în această zonă. Să pună o barieră şi să permită accesul doar maşinilor cu marfă. De multe ori nu am putut să distribui marfa la timp pentru că nu am avut unde să parchez”, spune unul dintre şoferii care distribuie marfă la agenţii economici din zonă. Scandalul e completat de şoferii care spun că vin cu maşinile aici pentru că nu au unde să le parcheze în altă parte. Aceştia se plâng de lipsa locurilor de parcare. „Spuneţi unde să las eu maşina acum. Parcările din zona bazarului Făgăraş sunt pline. Eu nu stau nici cinci minute în piaţă. Vin şi cumpăr ce am nevoie şi plec. Dacă ar fi locuri de parcare nu ar mai fi aşa”, spune Marius Stancu.
Strada Castanilor, joia, sâmbăta şi duminica este pur şi simplu blocată. Sunt maşini parcate pe ambele sensuri, iar cei care vor să treacă au nevoie de multă răbdare şi nervi tari. „Fiecare circulă cum vrea. Nu mai există reguli în acest oraş. Am stat 10 minute ca să pot să ies de aici. Dacă ştiam, ocoleam zona”, spune un şofer în timp ce încerca să-şi facă loc printre coloanele de maşini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email