Haitele de maidanezi pun stăpânire pe Bulevardul Basarabilor


Că maidanezii din municipiul nostru sunt din ce în ce mai mulţi şi mai periculoşi, este lucru ştiut. Asta nu înseamnă, însă, că trebuie să ne obişnuim să trăim aşa sau că cei de la primărie trebuie să stea cu mâinile în sân de câte ori e muşcat vreun argeşean. Indiferent de situaţia economică, o problemă atât de gravă trebuie rezolvată, nu justificată şi atât. Mai ales că se îngroaşă gluma.
De câteva zile o haită înfiorătoare de câini maidanezi se plimbă pe bulevardul Basarabilor, provocând panică în rândul argeşenilor. Ieri, în apropierea fostului cinematograf Unirea, oamenii erau nevoiţi să traverse strada, pentru a nu fi muşcaţi de câinii vagabonzi, care puseseră stăpânire pe unul din trotuare. „Este groaznic ce se întâmplă în oraşul acesta. Uitaţi-vă câţi câini sunt aici pe bulevard. Autorităţile stau cu mâinile în sân şi nu fac absolut nimic. Trebuie să aşteptăm ca cineva să fie omorât de câini pentru a face ceva. Nu mai putem trăi aşa”, spune revoltat un cetăţean care trecea prin zonă.

Domnule primar, mergeţi pe jos prin cartiere!

Argeşenii sunt nemulţumiţi de faptul că numărul câinilor fără stăpân este în continuă creştere, dar şi de lipsa de implicare a autorităţilor locale. „Nu mai interesează pe nimeni ce se întâmplă în oraşul acesta. Păi, câinii aceştia pot ataca vreun copil şi îl fac praf, îl omoară aici. Păi, uitaţi-vă cât sunt de mari. Mă deranjează nepăsarea autorităţilor. Ar trebui să îi ducem la uşa primăriei, să vedem atunci ce spun. Ruşine să le fie”, spune Vasile M., din Curtea de Argeş. Pentru că animalele nu sunt sterilizate, numărul lor este din ce în ce mai mare. Dacă nu sunt bani pentru întreţinerea celor peste 2.000 de patrupede, o soluţie ar putea să fie sterilizarea acestora şi, în acest mod, numărul câinilor nu ar mai fi în continuă creştere. Medicii veterinari spun că sterilizarea nu costă foarte mult şi, la momentul actual, reprezintă cea mai ieftină şi sigură metodă. Asta dacă cineva e interesat de acest lucru. Pentru a fi convinse de necesitatea luării unei măsuri, autorităţile locale sunt invitate de cetăţeni să se plimbe prin cartiere, mai ales seara, pe jos. Şi, pentru a fi mai clari, când vorbim de „autorităţi” ne referim strict la primar şi la consilierii locali. Termenul nu este deloc unul vag şi impersonal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email