Haitele de câini au ocupat din nou oraşul

O poză postată de facebook de Iuliana Iordache a stârnit o amplă discuţie pe un subiect atât de vechi şi totuşi atât de actual – câinii maidanezi care terorizează cartiere întregi la Curtea de Argeş. Aproape o sută de comentarii s-au înregistrat la acea postare în doar câteva ore, iar argeşenii au umplut internetul cu fotografii ale unor haite de câini din tot oraşul, de la Confarg la Ivancea. Se pare că fiecare cartier are „trupa” lui de maidanezi, iar cetăţenii sunt, din nou, disperaţi. „Îmi este frică să ies din scară cu copilul. Nu mai spun de lătratul continuu, zi şi noapte, de vecinii recalcitranţi atunci când apare ecarisajul, de mizerie (atât a lor cât şi a mâncarii aruncate aiurea de la geamuri)”, mărturiseşte o femeie.

Se vede imediat că prin Curtea de Argeş sunt iarăşi mulţi câini fără stăpân, din ce în ce mai agresivi. Anul trecut administraţia locală a anunţat că problema aceasta se va rezolva după ce a fost semnat un contract cu o asociaţie care se ocupă de strângerea câinilor de pe străzi şi care îi duce la adăpostul de la Valea Sasului. După cum ne spunea anterior Mădălin Constantinescu, cel care coordonează activitatea din Curtea de Argeş a asociaţiei, problema nu se va rezolva peste noapte, pentru că sunt foarte mulţi câini. Nici în patru ani nu vor dispărea câinii de pe străzi, afirma Mădălin Constantinescu anul trecut. Acum probabil că e şi mai greu de estimat.

400 de câini au fost adunaţi de pe  străzi

Din aprilie, de când a început activitatea de ecarisaj, cam 400 de câini au fost adunaţi de pe străzi. „Primăria a estimat anul trecut că sunt 500 de câini maidanezi prin Curtea de Argeş. Noi, până acum, am adunat cam 400. Dacă erau doar atâţia acum problema era rezolvată, dar nu este aşa. Noi la asociaţie nu facem faţă celor care aduc câini în oraş. Să ne gândim şi aşa – comunele din vecinătate nu au servicii de ecarisaj, cum îşi rezolvă problema?! Probabil că aduc câinii în oraş. Eu văd în fiecare zi câini noi prin oraş, aduşi de undeva.

Ştiu că sunt persoane care văd maşinile care lasă câinii la intrările în oraş, dar nimeni nu spune nimic, e imposibil ca nimeni să nu reţină numerele de înmatriculare. M-au sunat de la Poliţie, pentru că sunt zeci de reclamaţii pentru câini. Eu am informat la Primărie”, spune Mădălin Constantinescu.

Niciun câine nu a fost eutanasiat, toţi cei prinşi au fost adoptaţi în ţară sau în străinătate, după ce au fost deparazitaţi, trataţi, sterilizaţi, etc. „Pentru Primărie contractul cu asociaţia este unul foarte bun, pentru că dă puţini bani pentru un câine”, a mai spus Mădălin Constantinescu.

One thought on “Haitele de câini au ocupat din nou oraşul

  1. Cauzele inmultirii acestor caini maidanezi :
    -operatorul nu captureaza femelele,care nu sunt sterilizate ;
    -caini adusi din afara orasului;
    -posibil ca operatorul sa captureze caini si apoi ii elibereaza.
    Aceasta este explicatia si de aceea marele sef de la ecarisaj afirma ca nu vom scapa de caini:stie el ce spune!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email