Haine „noi” de şcoală de la second-hand

În ultimii ani foarte mulţi părinţi din Curtea de Argeş, dar şi din localităţile din jur, fără mari posibilităţi, din cauza veniturilor modeste, aleg să cumpere haine pentru prima zi de şcoală a copiilor din târgul second-hand sau din magazinele de acest fel din municipiu. Aceştia spun că în aceste locuri preţurile sunt mici, iar marfa destul de bună. Astfel, reuşesc să facă economii importante, mai ales că bugetul le-a fost serios afectat de rechizitele pe care le-au cumpărat recent. Ieri, târgul de la Curtea de Argeş a avut cumpărători mulţi, mult mai mulţi decât într-o zi obişnuită de miercuri.
Preţurile mari cu care se vând hainele noi i-au determinat pe argeşenii care au acasă copii ce urmează să meargă la şcoală la începutul săptămânii viitoare să se orienteze către târgul de haine scond-hand sau magazinele de acest fel din oraş. Ei sunt mulţumiţi că aici găsesc pentru cei mici lucruri de calitate şi la preţuri accesibile, care nu îi obligă să-şi întoarcă buzunarele pe dos. „Am venit pentru a cumpăra ceva pentru şcoală. Am doi copii şi nu este uşor să îi îmbraci, pentru cu preţurile sunt aşa cum sunt, iar salariile de abia ne ajung. Aici în târg găsesc de fiecare dată haine bune, la doar câţiva lei bucata. Nu vă mai spun că şi în grămezile unde hainele se vând cu un leu bucata am găsit lucruri bune. Cei mici au nevoie de haine, dar şi de încălţăminte”, spune Cristina Niţescu, din municipiu.
Hainele noi, un lux
Deşi ar vrea să le ofere copiilor tot ce este mai bun, sunt mămici care nu îşi permit acest lucru. Multe dintre acestea pot doar să privească vitrinele cu haine noi pentru copii şi apoi să plece să le cumpere haine de la mâna a doua pentru prima zi de şcoală. Cu doar 25 de lei, în târgul second–hand, mama unui băiat i-a cumpărat acestuia pantaloni şi două cămăşuţe. Femeia spune că pe aceste lucruri într-un magazin ar fi plătit poate şi 100 de lei. „Am dat pe două cămăşi 15 lei şi pe pantaloni 10 lei. Îmi convine să cumpăr de aici pentru că sunt preţuri mici. Oricum ştiţi cum sunt copiii, le mai rup, se murdăresc şi au nevoie de altele. Nu am bani să îi cumpăr noi şi vin în târg. Acum îi caut ceva de încălţat şi câteva bluze mai groase de toamnă”, spune Florina Rădulescu, din Curtea de Argeş.
Preţuri pentru toate buzunarele
Cei care au fost în târg ieri au avut de unde să aleagă. Oferta comercianţilor era variată, iar preţurile pentru toate buzunarele. Spre exemplu părinţii celor mici puteau cumpăra cămăşi cu 5 – 15 lei, pantaloni de la 10 lei perechea, pulovere cu 5 – 20 lei în funcţie de calitate, pantofi cu 10 – 30 de lei, adidaşi cu preţuri de la 5 lei perechea, dar care pot ajunge chiar şi la 50 de lei. Comercianţii recunosc că apropierea începutului nou an şcolar le-a sporit vânzările, mai ales în ceea ce priveşte hainele celor mici. „Au venit părinţii cu copiii de mână să cumpere haine pentru şcoală. Caută ceea ce este mai ieftin pentru că nu au bani. A mers puţin mai bine vânzarea în ultimele săptămâni, dar să cel mai bine vindem la târgul de la Domneşti”, spune unul dintre comercianţi. 
Atâta timp cât în prima zi de şcoală poartă ceva nou, pentru elevi, în special pentru cei mici, nu contează dacă hainele sunt cumpărate din târgul second-hand sau din magazinele din oraş. Şi dacă la rândul „nou” de haine mai asortează şi un ghiozdan cu super eroi din desene animate, bineînţeles tot din târgul second-hand, atât pentru ei cât şi pentru părinţi totul este perfect.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email