Gunoaie şi câini fără stăpân pe strada Castanilor

Faptul că la Curtea de Argeş gunoiul este aruncat la întâmplare nu mai este de mult o noutate. Fie că este vorba de Bulevardul Basarabilor, diferite străzi din municipiu sau aleile dintre blocuri, peste tot sunt aruncaţi saci de gunoi menajer. Nu puţine sunt cazurile în care argeşenii sunt nevoiţi să facă „slalom” printre gunoaie, care de multe ori mai sunt şi răscolite de câinii fără stăpân.
„Am văzut saci de rafie plini cu gunoaie care au fost aruncaţi”
Cu o situaţie asemănătoare se confruntă şi cetăţenii care trec aproape zilnic pe strada Castanilor din Curtea de Argeş, una dintre cele mai circulate din municipiu având în vedere că duce spre Piaţa Centrală. Pe strada respectivă se află o casă, care este abandonată de mai mult timp, iar în curte mizeria este de nedescris. Pe jos sunt aruncate pet-uri, ambalaje de plastic, resturi de mâncare şi saci plini cu gunoaie Însă, pentru ca „tabloul” să fie complet, câinii fără stăpân împrăştie gunoiul peste tot spre nemulţumirea celor care locuiesc în zonă sau chiar a persoanelor care doar trec pe stradă. „Nu ştiu ce a fost aici, dar cred că este părăsită de ceva timp casa. Văd că s-au furat şi plasele de la gard, iar geamurile sunt sparte. Aşa se întâmplă dacă nu mai stă nimeni. E mare mizerie”, spune un tânăr care trecea prin zonă. „Nu e prima dată când văd gunoaie şi alte mizerii. Acolo, mai jos, chiar la intersecţia cu strada 1 Mai, am văzut că sunt aruncaţi saci de rafie plini cu gunoaie. Sunt şi câini care trag de pungile plastic în timp ce caută mâncare şi împrăştie gunoiul. Păcat că aceste lucruri se întâmplă aici în mijlocul oraşului, la doi paşi de piaţă sau de gară”, spune Daniel D. din municipiu.
Mulţi argeşeni nu au contracte pentru colectarea gunoiului
De fapt zona care cuprinde şoseaua de centură a municipiului este cunoscută drept una cu probleme, în ceea ce priveşte colectarea gunoiului. Pe strada 1 Mai locuiesc foarte multe persoane care încă nu deţin un contract pentru colectarea gunoiului. De multe ori aceştia îl lasă chiar pe trotuar sau pe stradă, în apropierea autogării din Curtea de Argeş, de unde este ridicat de angajaţii SC Salubritate Publică Urbană SRL (SPU). Despre toate aceste lucruri au discutat şi aleşii locali în cadrul adunării generale a asociaţiilor a SPU, unde au dezaprobat modul în care persoanele respective „rezolvă” problema gunoiului menajer. „Ştim foarte bine ce se întâmplă pe strada 1 Mai. Acolo cetăţenii de etnie romă duc gunoiul în stradă sau pe trotuar. Eu plătesc taxe şi nu mi se pare normal ca alţii să lase gunoiul unde vor, pentru ca acesta să fie ridicat de dumneavoastră. E muncă gratis pe banii noştri. Ar trebui că aceştia să fie obligaţi să aibă contracte pentru ridicarea gunoiului”, spunea la momentul respectiv Vasile Sabie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email