Grupare specializată în trafic de minori şi proxenetism, destructurată

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Piteşti, împreună cu procurori D.I.I.C.O.T., au efectuat cinci percheziţii domiciliare, pentru documentarea activităţii infracţionale a 6 persoane, bănuite de comiterea infracţiunilor de trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism.

La data de 23 iunie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Piteşti, au efectuat cinci percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Dâmboviţa, la 6 persoane, cu vârste cuprinse între 18 şi 62 de ani, toate din judeţul Dâmboviţa, bănuite de comiterea infracţiunilor de trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism.

 Din cercetări a reieşit că, în perioada august 2014 până în prezent, cele 6 persoane ar fi racolat mai multe tinere, de pe raza judeţelor Argeş şi Dâmboviţa, în vederea exploatării sexuale a acestora în municipiul Târgovişte.

Tinerele ar fi fost în permanenţă supravegheate şi ameninţate, iar persoanele cercetate ar fi încasat în totalitate sumele de bani obţinute de către acestea, din practicarea prostituţiei.

Prin activitatea infracţională ar fi fost creat un prejudiciu de aproximativ 300.000 de lei.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate 10 telefoane mobile, 1 memory stick, 800 de lei, arme albe şi mai multe documente.

 

De asemenea, 18 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T – S.T. Piteşti, dintre care 4 au fost reţinute pentru 24 de ore, ulterior pe numele acestora fiind emise mandate de reţinere pentru 30 de zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email