Grupa mijlocie învaţă să încondeieze ouă de Paşte

 
Copiii de la Grupa „Steluţelor”, din cadrul Grădiniţei Nr. 4 cu Program Normal din Curtea de Argeş au desfăşurat ieri o activitate de ornare şi încondeiere a ouălelor de Paşte. Cei 20 de micuţi au fost ajutaţi de mamele şi bunicile lor, care au 

fost invitate de educatoarea Raluca Mihaela Spînu să participe la acţiune.  O imagine minunată au oferit copiii de grădiniţă în timp ce învăţau să încondeieze ouă. Mai întâi atenţi la explicaţiile educatoarei,  referitoare la materialele pe care le vor folosi, şi apoi la ce fac mamele lor, prichindeii au luat în serios arta de a decora ouă. 
Copiii s-au distrat de minune la pictatul ouălelor
Fericiţi că lucrează împreună cu fiinţele cele mai dragi din viaţa lor, ei au pus mânuţele pe ouălele golite de conţinut pe care le-au pictat în diferite culori. Cele mai multe ouă au luat forma unor măşti. Copiii le-au făcut ochi şi gură din plastilină şi le-au pus perucă realizată din fire de mohair. Micuţii, îndrumaţi de educatoare şi cu ajutorul părinţilor au pus în practică cele mai variate idei. Au îmbinat tehnici de lucru, cum ar fi pictura şi colajul şi diferite materiale necesare pentru realizarea unor  adevărate creaţii artistice. Murdari pe hăinuţe şi mânuţe, cei mici au fost mulţumiţi de realizările lor. „Am urmărit familiarizarea copiilor cu semnificaţia ouolelor de Paşte şi totodată o colaborare strânsă între părinţi şi copii. Părintele trebuie să fie implicat atât afectiv cât şi participativ în viaţa copilului său. Toţi părinţi s-au arătat încântaţi să contribuie la realizarea acestei activităţi”, a spus educatoarea Raluca Mihaela Spînu. Bucuria de pe faţa copiilor i-a determinat pe părinţi să nu stea cu ochii pe ceas şi să se implice mai mult în activitatea la care participă. „Mi s-a părut o acţiune deosebită pentru care a meritat să îmi fac timp, având în vedere că am un serviciu care implică multă responsabilitate. Acum realizez că micuţii noştri trebuie să îşi simtă mămicile aproape. Important este că ei au învăţat câteva lucruri, din ce semnifică Sărbătoarea Pascală”, a precizat Iuliana Tudoroiu, mămica unui băieţel din grupă. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email