Groapă de gunoi sub podul de pe strada Râmnicu Vâlcea

Municipiul Curtea de Argeş este departe de a deveni un oraş turistic, aşa cum îşi doresc reprezentanţii administraţiei locale, dar şi o parte din cei care locuiesc aici. Deşi avem o mulţime de lucruri pe care merită să le arătăm celor cate vizitează oraşul, din păcate ieşim în faţa acestora cu lucrurile mai puţin frumoase.
Spre exemplu, în mai multe locuri din oraş au apărut grămezi de gunoaie, care cresc de la o zi la alta. Acest lucru se întâmplă din cauza celor care aruncă gunoiul acolo unde nimeresc sau care depozitează deşeurile în locurile mai ferite de „ochii lumii”. O aşa-zisă groapă de gunoi există de o bună bucată de timp sub podul construit peste râul Argeş, în apropierea locului în care se desfăşoară târgul săptămânal. Aici, fiecare a aruncat ce a vrut, de la materiale de construcţii la ambalaje de plastic, resturi de alimente, cutii de carton şi alte deşeuri. Mormanul de gunoi, dosit sub pod, îi face pe cei care trec prin zonă să strâmbe din nas, din cauza mirosului îngrozitor, mai ales acum când temperaturile sunt destul de ridicate. „Am văzut gunoiul aici de foarte mult timp. Nu cred că a făcut cineva curat pentru că este foarte multă mizerie. Este păcat ca aproape de centrul oraşului să avem o astfel de groapă de gunoi. Probabil că cei care trec prin zonă aruncă sub pod ceea ce nu mai folosesc”, spune Ion Ş., un tânăr din municipiu.
De multe ori cei care trec pe pod aruncă ambalaje de plastic sau resturi de mâncare chiar în apă, peisajul fiind de-a dreptul unul dezolant. „Am văzut şi eu oameni care aruncă gunoaie de pe pod. Şi nu erau tineri, ci în vârstă. Ce să le mai cerem copiilor sau tinerilor care văd astfel de lucruri… Fac şi ei ce văd la alţi oameni. Albia asta era o frumuseţe, dar acum s-a ales praful de ea”, spune un alt bărbat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email