Groapa de gunoi s-a mutat lângă târgul săptămânal

Groapa de gunoi a municipiului Curtea de Argeş a fost oficial închisă. Dealul de gunoaie a fost acoperit, iar peste el a fost amenajată o rampă de transfer. Argeşenii, întreprinzători, au găsit însă o soluţie ca să scape de deşeuri. Aruncă gunoiul, cu camioanele, pe un teren viran aflat lângă târgul săptămânal.

Anul trecut, ziarul nostru scria despre un cimitir de pantofi care apăruse lângă târgul săptămânal. Comercianţii din târg au aruncat toate încălţările pe care nu au mai putut să le vândă pe un teren de lângă tarabele lor, teren privat. Conducerea Serviciului Public Pieţe, Târguri şi Oboare (SPPTO)  a curăţat locul, spune şeful Serviciului, Marin Florea. Dacă cimitirul de pantofi a dispărut, zona s-a umplut iarăşi de alte gunoaie, de data asta resturi din construcţiii dar şi pungi de gunoi menajer. Nimănui nu-i place ce e acolo, toţi cei cu care am vorbit îi condamnă pe cei care au aruncat mizeriile acolo, şi nimeni nu ştie, nu a văzut, nu a aruncat.

„Să le dea amendă!”

„Vând aici de ceva timp dar nu am văzut maşini care să aducă gunoaie acolo. Noi suntem doar miercuri şi joi în târg, în restul săptămânii poate să vină oricine şi să facă orice”, ne-a spus un comerciant de haine vechi care are taraba destul de aproape de groapa de gunoi improvizată. Vecinătatea îi displace, dar spune că nu are ce să facă. „E aiurea că sunt gunoaiele ălea lângă noi, aici, dar nu avem ce să facem. Să îi prindă cineva, cei de la Primărie, să le dea amendă ca să nu mai arunce”, e de părere acelaşi comerciant.

La Biroul de Mediu din Primărie nimeni nu a sesizat problema. Cei de acolo ne-au spus că angajaţii Ocolului Silvic, împreună cu alţi voluntari, vor curăţa zona.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email