Groapă de gunoi lângă intersecţia Făgăraş

„Prin indolenţa și nepăsarea noastră, printr-o educație insuficientă a unora dintre noi, prin dezinteresul și indiferenţa departamentelor de mediu și salubritate din administrația orașului, prin neimplicarea și lipsa de intervenție a proprietarilor de magazine (unul mai arhitectural decât altul) din zona centrală, cu siguranță ,,vom reuși” să transformăm canalul dintre magazinul Vidraru și intersecția Făgăraș într-o ,,MARE GROAPĂ DE GUNOI”! ,Ne vom ruga cu toții să plouă torențial pentru că numai printr-o viitură acel canal va fi măturat și curățat iar toate gunoaiele de acolo vor fi duse în albia râului Argeș, astfel mediul înconjurător din zona localității noastre va fi din ce în ce mai protejat !Așteptăm cu interes soluții și implicare!”, scrie consilierul local Ionel Păunescu pe facebook şi postează şi câteva fotografii.

Păunescu este ales local, deci are şi alte pârghii în afara reclamării unei probleme pe reţelele de socializare. El poate şi chiar e obligat să aducă la cunoştinţa departamentelor din Primărie, care, atenţie, nu sunt subordonate Consiliului Local, problemele constatate de el însuşi sau care i-au fost aduse la cunoştinţă de cetăţeni, şi să le ceară funcţionarilor să le rezolve. Sigur, e mult mai simplu să scrii pe facebook să zici că nu tu eşti de vină şi că alţii nu-şi fac treaba.

Situaţia sesizată de Ionel Păunescu este însă cât se poate de reală. Mizeria de sub pârâul acoperit de magazinele omului de afaceri de mare succes Vasile Surdu e veche, poate câteodată înnoită. Sigur, este vina cetăţenilor care aruncă oriunde numai în coşul de gunoi nu resturile de toate felurile, de la ambalaje la bidoane de plastic şi pachete de ţigări, iar cei de la Salubritate nu pot ţine pasul cu nesimţirea unora, dar în fotografii se văd şi altele, cum ar fi cutii în care ar fi fost ambalate apatare electrice sau electrocasnice. Cine le-a aruncat pe acestea inspectorii de la Mediu trebuie să afle şi să ia măsuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email