Groapa de gunoi, concesionată pentru încă 5 ani Transargului

Anul acesta expiră contractul de concesiune a rampei de gunoi către SC Transarg, iar la şedinţa de astăzi consilierii sunt invitaţi să prelungească pentru încă cinci ani contractul. Serviciul public de salubrizare pe raza municipiului Curtea de Argeş este concesionat societţii Transarg, ultima prelungire având loc pe 2 august 2009. „Având în vedere că nu se cunoaşte o dată certă la care va fi organizată de către ADI Servsal licitaţia pentru concesionarea acestui serviciu în zona de nord a judeţului Argeş, etapa a doua a programului Managementul integrat al deşeurilor solide în judeţul Argeş, vă solicităm emiterea unei hotărâri care să permită actualului operator continuarea acestei activităţi până la data încheierii noului contract de concesiune”, se arată în adresa trimisă de Transarg Consiliului Local. „Este practic imposibil să sistăm furnizarea acestui serviciu la data de 3.08.2014, întrucât necolectarea gunoiului menajer timp de două sau trei zile consecutiv ar duce la umplerea oraşului de gunoi”, precizează documentul citat.
Zonă verde deasupra gunoaielor
Proiectul „Managementul integrat al deşeurilor solide în judeţul Argeş” ar fi trebuit să ajungă la Curtea de Argeş încă din 2010, dar, din motive de contestare a licitaţiilor şi nu numai, nici astăzi municipiul nu este parte integrantă a proiectului. Dacă s-ar fi respectat programul, groapa de gunoi de la Curtea de Argeş ar fi trebuit ca până acum să fie deja transformată în rampă ecologică de transfer, iar zona să fie redată circuitului agricol, conform declaraţiilor primarului Nicolae Diaconu.
Etapa a doua a proiectului, care ar fi trebuit să înceapă în 2010, atunci când groapa de gunoi a oraşului a fost oficial închisă, presupune amenajarea staţiei de transfer la Curtea de Argeş
Aceasta va fi amplasată în partea de sus a gropii de gunoi şi vor fi amenajate puţuri în care să se adune gazelor formate. Groapa propriu zisă se va închide, va fi acoperită cu o membrană şi cu pământ, astfel încât deasupra ei va fi o zonă verde, totul urmând să fie împrejmuit. Pentru acoperirea gropii e nevoie de 8742 metri cubi de pământ, au mai spus edilii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email