Grădiniţă de 6 miliarde la Albeşti

Primarul comnei Albeşti, Vasile Sava, va inaugura în cel mult o săptămână o nouă grădiniţă construită în satul Ungureni, din fondurile bugetului local. Pentru că în această zonă nu era nicio grădiniţă, localnicii erau nevoiţi să îşi ducă micuţii la un a dintre cele trei grădiniţe din satele vecine. Mulţumită autorităţilor locale, oamenii nu vor mai fi nevoiţi să facă naveta pentru a-şi duce sau a-şi lua copiii de la grădiniţă.
Noua grădiniţă a fost construită în curtea şcolii generale din satul Ungureni şi va putea primi un număr de 60 de copii, începând chiar cu acest an şcolar. Aceştia vor fi împărţiţi în trei grupe, dintre care una va fi cu program prelungit, de la 08.00 la 16.00.
“Grădiniţa a fost construită în folosul comunităţii. Copiii de aici aveau nevoie de o astfel de locaţie în satul lor. Micuţii vor fi supravegheaţi de personal calificat, astfel ca părinţii să îşi ştie copiii în siguranţă”, a declarat primarul Vasile Sava.

Toate dotările

Investiţia în noua grădiniţă s-a ridicat la aproximativ 620.000 lei, bani alocaţi din fondul bugetului local. Cu cele peste şase miliarde de lei a fost construită o clădire modernă, cu toate utilităţile necesare unei bune funcţionări, formată din trei săli de clasă pentru fiecare grupă de copii în parte, o sală de mese, două grupuri sanitare, o magazie pentru depozitarea alimentelor, un cabinet medical şi o cameră unde a fost montată centrala termică. „În comună sunt patru grădiniţe cu cea nouă şi sperăm ca la anul să mai putem construi una în satul Pământeni”, a mai spus primarul comunei Albeşti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email