Grădiniţa şi creşa sunt pe jumătate gata

La Curtea de Argeş se construiesc o grădiniţă şi o creşă, iar lucrările sunt gata pe jumătate, spun oficiali din Primărie

Copiii din Curtea de Argeş vor putea merge la o creşă nouă şi apoi la o grădiniţă nouă. Construirea unei creşe şi a unei grădiniţe este un plan mai vechi al administraţiei locale, dar acum se pune în practică. În 2017 Consiliul Local a aprobat indicatorii tehnico-economici ai celor două investiţii. Astfel, valoarea totală fără TVA a obiectivului de investiţii finanţat prin Planul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) „Înfiinţare creşă cu patru săli de grupă în municipiul Curtea de Argeş” este de 3.272.450,71 lei, iar valoarea totală, inclusiv TVA este 3.891.671,1 lei.

La aceeaşi şedinţă Consiliul Local a aprobat şi noii indicatori tehnico economici ai obiectivului de investiţii finanţat prin acelaşi PNDL „Construire grădiniţă cu program prelungit, cu cinci săli de grupă”. Conform acestora, valoarea totală, inclusiv TVA, este de  3.481.853,81 lei.

Acum, la Curtea de Argeş funcţionează doar creşa Posada, iar numărul cererilor părinţilor care vor să-şi aducă copiii acolo este mult mai mare decât cel al locurilor (50).

Cine construieşte

În iulie 2019 Primăria Curtea de Argeş a publicat pe sistemul electronic de achiziţii publice două anunţuri referitoare la două licitaţii. Primul anunţ era pentru „Proiectare şi execuţie „Construire grădiniţă cu program prelungit cu 5 Săli de grupă”, data licitaţiei fiind 19 iulie, iar al doilea pentru Proiectare şi execuţie „Lucrări de construire creşă cu 4 Săli de grupă”, iar în august anul acesta licitaţiile au fost adjudecate. Pentru grădiniţă a fost depusă o singură ofertă a unei asocieri de firme, două din Curtea de Argeş şi una de la Merişani. Astfel, asocierea formată din REPARAȚII MODERNIZĂRI RETEHNOLOGIZĂRI ARGEȘ, lider, SILVORA TERA SRL şi SC ALFA CON SRL au semnat cu Primăria un contract al cărui obiect îl reprezintă proiectarea și execuția pentru lucrări de construire grădiniţă cu program prelungit cu 5 săli de grupă în municipiul Curtea de Argeș.

Valoarea estimată a contractului este în cuantum de 2.452.428,92 lei (fără TVA). Conform devizului,  pentru serviciile de proiectare (inclusiv asistenţă tehnică din partea proiectantului pe perioada de execuție a lucrărilor)-valoarea este 63.633,00 lei, pentru execuția lucrărilor-valoarea estimată 2.388.795,92 lei, formată din cheltuieli pentru asigurarea utilitătilor necesare obiectivului 355.308,27 lei, cheltuieli pentru construcții și instalații legate de construcții 1.981.436,73 lei, şi cheltuieli pentru organizarea de șantier 52.050,92 lei. Valoarea estimată a contractului de achiziție nu cuprinde sumă aferentă cheltuielilor diverse și neprevăzute stabilită în bugetul proiectului  respectiv sumă de 208.203,67 lei, (fără TVA).

Grădiniţa se construieşte pe terenul de pe strada 1 Decembrie, vis-a-vis de parcarea de lângă benzinăria Lukoil.

Aceeaşi asociere de firme a câştigat şi licitaţia pentru creşa care se face pe strada Eroilor. Contractul are o valoare de 3.282.186,6 lei. Şeful Biroului Investiţii din Primărie spune că lucrările sunt gata în proporţie de 65% la creşă şi 50% la grădiniţă. Termenul de finalizare pentru ambele lucrări este 1 iulie 2021.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email