Grădiniţa şi creşa, gata pe 30 noiembrie. Când vor fi date în folosinţă.

Deşi termenul iniţial de finalizare a creşei şi a grădinţei care se construiesc la Curtea de Argeş era 1 iulie, constructorii au solicitat prelungirea termenului până la 30 noiembrie. „Au cerut o prelungire de patru luni motivând că din martie până în iulie, anul trecut, nu s-a putut lucra din cauza pandemiei. A fost semnat un act adiţional de prelungire”, spune Gheorghe Greavu, şeful Biroului Investiţii din Primărie.

La sfârşitul lunii noiembrie vor fi gata doar clădirile, după care mai e nevoie de dotări şimobilier. „Vom face achiziţii de mobilier şi dotări, iar creşa şi grădiniţa vor fi date în folosinţă începând cu anul şcolar viitor. E nevoie de acreditarea acestora, un proces care durează”, a precizat Gh. Greavu.

În 2017 Consiliul Local a aprobat indicatorii tehnico-economici ai celor două investiţii. Astfel, valoarea totală fără TVA a obiectivului de investiţii finanţat prin Planul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) „Înfiinţare creşă cu patru săli de grupă în municipiul Curtea de Argeş” este de 3.272.450,71 lei, iar valoarea totală, inclusiv TVA este 3.891.671,1 lei.

La aceeaşi şedinţă Consiliul Local a aprobat şi noii indicatori tehnico economici ai obiectivului de investiţii finanţat prin acelaşi PNDL „Construire grădiniţă cu program prelungit, cu cinci săli de grupă”. Conform acestora, valoarea totală, inclusiv TVA, este de  3.481.853,81 lei.

Acum, la Curtea de Argeş funcţionează doar creşa Posada, iar numărul cererilor părinţilor care vor să-şi aducă copiii acolo este mult mai mare decât cel al locurilor (50).

Cine sunt constructorii

Mai departe, în iulie 2019 Primăria Curtea de Argeş a publicat pe sistemul electronic de achiziţii publice două anunţuri referitoare la două licitaţii. Primul anunţ era pentru „Proiectare şi execuţie „Construire grădiniţă cu program prelungit cu 5 Săli de grupă”, data licitaţiei fiind 19 iulie, iar al doilea pentru Proiectare şi execuţie „Lucrări de construire creşă cu 4 Săli de grupă”, iar în august anul trecut licitaţiile au fost adjudecate. Pentru grădiniţă a fost depusă o singură ofertă a unei asocieri de firme, două din Curtea de Argeş şi una de la Merişani. Astfel, asocierea formată din REPARAȚII MODERNIZĂRI RETEHNOLOGIZĂRI ARGEȘ, lider, SILVORA TERA SRL şi SC ALFA CON SRL au semnat cu Primăria un contract al cărui obiect îl reprezintă proiectarea și execuția pentru lucrări de construire grădiniţă cu program prelungit cu 5 săli de grupă în municipiul Curtea de Argeș.

Valoarea estimată a contractului este în cuantum de 2.452.428,92 lei (fără TVA). Grădiniţa se construieşte pe terenul de pe strada 1 Decembrie, vis-a-vis de parcarea de lângă benzinăria Lukoil.

Aceeaşi asociere de firme a câştigat şi licitaţia pentru creşa care se face pe strada Eroilor. Contractul are o valoare de 3.282.186,6 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email