Grădiniţa nr. 4 începe să se dărâme

Grădiniţa nr. 4 din Curtea de Argeş, unul dintre motivele pentru care fostul primar al municipiului, Gheorghe Nicuţ, a ajuns la DNA, alături de preşedintele Consiliului Judeţean, Constantin Nicolescu, şi de alţi primari argeşeni, începe să se dărâme. Clădirea, reparată şi vopsită pe bani mulţi, reprezintă deja un pericol pentru copii şi pentru părinţi, pentru că ornamentele au început să cadă. Au trecut doar câţiva ani de la reabilitarea acesteia, dar ori lucrările nu au fost de calitate ori altceva s-a întâmplat din moment ce faţada stă să cadă.
Gheorghe Nicuţ este parte în celebrul proces al lui Constantin Nicoelscu, implicarea sa în dosar fiind legată de următoarea chestiune – Consiliul Judeţean Argeş a implementat proiectul „Condiţii decente pentru actul educaţional în învăţământul argeşean prin reabilitarea a 4 unităţi şcolare” cu sprijinul Uniunii Europene. Potrivit bugetului aprobat de 900.000 Euro (75% finanţare Uniunea Europeană şi 25% Guvernul României), pentru activitatea de reabilitare/reconstrucţie a fost prevăzută sumă de 843.000 Euro, diferenţa de 57.000 Euro fiind destinată cheltuielilor cu elaborarea documentaţiilor tehnice, auditare, publicitate. În cadrul acestui proiect au fost reabilitate clădirile Colegiului Naţional „Dinicu Golescu” Câmpulung (clădire de patrimoniu), Şcolii Generale nr.1 Curtea de Argeş şi Grădiniţei nr.4 Curtea de Argeş, iar clădirea Grădiniţei Gălăşeşti – comuna Budeasa a fost reconstruită.
A fost sau nu lovită de inundaţii Grădiniţa nr.4 ?!
Fostul edil al municipiului a fost audiat de mai multe ori de procurori, iar la ieşirea de la ultima audiere ne declara  – „„S-a pus problema de ce am semnat acordul de parteneriat şi o declaraţie de parteneriat, şi că nu ar fi fost inundaţii la Curtea de Argeş. Au zis, ce, dacă curgea apa prin tavan însemna că au fost inundaţii?! Aceeaşi poveste mai veche. M-au întrebat dacă am mai avut legătură apoi cu asta, şi le-am spus că nu am mai avut, că nu mai eram primar. M-au întrebat şi despre recepţia lucrărilor, şi le-am spus că nu mai eram primar”. Gheorghe Nicuţ era hotărât să facă rost de pozele în 2005, de la inundaţii, ca să demonstreze procurorilor că au fost inundaţii la Curtea de Argeş atunci, pentru că, de fapt, acuzaţiile care i se aduceau erau referitoare la faptul că s-au făcut declaraţii în fals şi că imobilul din Curtea de Argeş reparat pe bani europeni nu fusese afectat de inundaţii.
Dacă a fost sau nu afectată de inundaţii, instanţa va decide, cum poate că tot instanţa ar trebui să vadă de ce s-a stricat atât de repede o lucrare plătită cu bani mulţi. (

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email