Gospodării inundate pe strada Râmnicu Vâlcea – Apa ţâşneşte din asfalt de câteva zile

O conductă de apă spartă creează mari probleme argeşenilor care locuiesc pe strada Râmnicu Vâlcea. Oamenii spun că de câteva zile apa care ţâşneşte din asfalt le-a inundat gospodăriile. Mai mult decât atât, aceştia se plâng că, deşi au anunţat această avarie la Aquaterm, societatea care se ocupă cu furnizarea utilităţilor în municipiul nostru, nimeni nu a venit să remedieze problema. Una dintre gospodăriile inundate îi aparţine lui Ion Pleşiţă. „Apa curge aşa de marţea trecută. Soţul meu a fost la Aquaterm şi le-a spus celor de acolo ce se întâmplă, dar până acum nu a venit nimeni. Au mai dat telefon şi alţi vecini, dar degeaba. Nu ştim ce să mai facem. Ţeava s-a spart de multe ori, nu e prima dată”, spune soţia bărbatului.
 Nici Gheorghe Ungureanu, un alt cetăţean a cărui gospodărie a fost inundată, nu a reuşit să îi convingă pe cei de la Aquaterm să vină să repare ţeava fisurată. „Am dat mai multe telefoane la Aquaterm, dar nu a venit nimeni să vadă ce se întâmplă. Apoi, nu mi-au mai răspuns. Probabil îmi ştiau numărul şi din această cauză. Şi anul trecut au mai fost probleme. A venit atunci şi domnul primar şi a spus că se va rezolva. Însă, apa a curs şi mai tare de atât. Nu ştiu cine va plăti atâţia metri cubi de apă”, spune bărbatul.
„S-a crăpat gardul din cauza infiltraţiilor”
Oamenii se tem că din cauza infiltraţiilor se vor dârâma gardurile şi anexele gospodăreşti pe care le au în curte. „Apa s-a infiltrat în fundaţia gardului, iar apoi s-a scurs în curte. A fost baltă aici”, ne spune femeia în timp ce ne arată betonul umezit. „La mine este mai rău. Am făcut un şanţ pentru că apa mi se scurgea în curte. Oricum, gardul din beton s-a crăpat din cauza apei infiltrate şi nu ştiu cât va mai rezista. Şi magazia pe care o am este în pericol. Apa trece pe sub ea şi apoi prin curte. Este lac aici. Îmi este frică să nu cadă şi stâlpul de curent. Nici nu ştiu ce să mai fac. Am primit doar promosiuni”, mai spune Gheorghe Ungureanu.
La rândul său, Ion Bolovan, directorul societăţii Aquaterm, a spus că avaria va fi reparată în cursul acestei săptămâni. „Ştim despre ce este vorba pentru că am mai avut probleme în zona respectivă. Trebuie să înlocuim conducta de apă pe o porţiune de 20 – 50 de metri. Vom remedia avaria în cel mai scurt timp. Sperăm ca în cursul acestei săptămâni să reparăm conducta, pentru ca oamenii care locuiesc în zonă să numai întâmpine probleme”, a declarat Ion Bolovan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email