Ghinion, neputinţă şi un arbitru golănaş: Georgian Ionescu


Interul de Argeş a pierdut şi al patrulea meci considerat pe teren propriu în acest campionat… O fi blestem, o fi nonvaloare, o fi ghinion sau o fi nefasta influenţă a mafioţilor din fotbalul românesc? Puţin din toate astea face din gruparea lui Benone Lazăr echipa contrastelor, iubită, dar şi hulită de pariori… În lunga istorie a fotbalului nostru nu s-a mai pomenit ca o echipă, fie ea şi nou promovată, să piardă toate meciurile pe teren propriu şi să le câştige pe toate în deplasare!

Răduţ a ratat de la un metru cu poarta goală!!!

Spre deosebire de celelalte trei meciuri jucate de Inter la Mioveni, acum toată lumea, mai cu seamă antrenorul Ştoica şi finanţatorul Benone Lazăr, era convinsă că echipa argeşeană va sparge gheaţa şi va câştiga pentru prima oară punctele pe teren propriu. Şi aşa putea să fie, dacă Mihai Răduţ ar fi reuşit să înscrie în minutul 23, atunci când de la numai doi metri, cu poarta goală (!!!), a şutat, incredibil, peste poartă… De aici şi-a intrat în rol arbitrul buzoian Georgian Ionescu, nimeni altul decât cel care a făcut praf meciul CFR Cluj – Unirea Urziceni din super Cupa României. Atunci, golănaşul de arbitru din Buzău, s-a făcut că nu vede măcelul din teren, şi n-a dat patru eliminări evidente!!! Şi apoi a stat golănaşul vreo şase etape departe de meciurile din liga I, a fluierat prin liga secundă, iar acum a venit la Mioveni să-şi bată joc munca şi banii unora…

Cele patru furtişaguri ale „Golănaşului de Buzău”

Patru faze importante, toate în defavoarea celor de la Internaţional, au decis soarta meciului. 1: Minutul 34. Georgian Ionescu acordă o lovitură liberă pentru ieşeni după un fault numai de el văzut, fază din care Milea deschide scorul. 2: Minutul 42. La un duel normal, aşa cum sunt multe într-un meci, Bujor cade ca secerat pentru că Frăsineanu i-a pus mâna pe piept. Golănaşul deBuzău acordă penalty şi îl elimină pe Frăsineanu!!! 3: Minutul 52. Băcilă şutează de la 12-13 metri, iar fundaşul Adrian Ilie respinge cu mâna un gol ca şi făcut, dar Ionescu nu acordă nimic… 4: Minutul 57. Itu execută rapid, prin surprindere, o lovitură liberă de la 18 metri, mingea intră în poartă, dar în loc să acorde gol, Georgian Ionescu îi dă cartonaş galben lui Itu!

11 dezbrăcaţi şi o femeie

Poli Iaşi a fost susţinută la meciul de la Mioveni de un mic grup format din 11 bărbaţi şi o femeie. Galeria ieşeană a sosit la meci târziu, în repriza a doua, prin minutul 50 al partidei. Cu toate că ploua mărunt, susţinătorii echipei din Dealul Copoului erau dezbrăcaţi până la brâu, de parcă erau în călduri. Numai femeia din galerie rămăsese îmbrăcată…

„Spionul” Nae Manea despre arbitraj: „A fost mânărie”

Etapa viitoare, F.C. Internaţional Curtea de Argeş va juca pe Giuleşti cu Rapidul, motiv pentru care directorul sportiv Nae Manea a fost prezent la meciul cu Poli Iaşi. „Spionul” Manea nu a fost singur, ci însoţit de preparatorul fizic al Rapidului. Cei doi au stat doar la prima repriză plecând la pauză. „Am venit să vedem echipa cu care vom juca etapa viitoare, echipă care a câştigat toate meciurile de până acum jucate în deplasare. Argeşenii se închid bine în apărare, atunci când sunt atacaţi, şi se desfăşoară bine pe contraatac. Internaţional este o echipă periculoasă, de care trebuie să ţinem seamă, dacă nu vrem să avem parte de o surpriză neplăcută în meciul nostru cu ei”, spunea Nae Manea. La plecare, directorul sportiv al Rapidului a comentat râzând arbitrajul lui Georgian Ionescu: „N-a fost nici măcar fault la acea fază în care s-a dat penalty şi Frăsineanu a fost eliminat. A fost o mânărie…”

Grigoraş, n-ai fost la meci?

„Sunt mulţumit de victorie. Veneam după un meci care ne-a adus alte trei puncte importante, şi după o primă repriză bună, am căzut inexplicabil în cea de-a doua. Am auzit că n-a fost penalty la acea fază, dar nu vreau să mă pronunţ pentru că nu vreau să mai fiu amendat sau suspendat”. Declaraţia aparţine antrenorului Petre Grigoraş, care parcă nici n-a fost la meci când spune că a „auzit că n-a fost penalty”!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email