Ghetoul din cartierul Ivancea


Aşa cum vă anunţam într-un număr anterior al cotidianului nostru, ne-am propus să trecem în revistă problemele existente în cartierele din municipiul Curtea de Argeş. Astăzi a venit rândul argeşenilor care locuiesc în cartierul Ivancea să-şi spună nemulţumirile şi să atragă atenţia autorităţilor locale asupra problemelor de care se lovesc în fiecare zi. Deşi în interiorul cartierului au fost amenajate câteva locuri de parcare bine delimitate şi asfaltate, foarte mulţi locatari îşi parchează maşinile pe spaţiul verde dintre blocuri, care a fost practic distrus. „Domne, uitaţi-vă ce este aici între blocuri. Nu este posibil aşa ceva. Au parcat maşinile pe iarbă şi au distrus totul. E ca o mlaştină aici, e noroiul până la genunchi. Unde să se mai joace copiii afară? Este păcat că nu se păstrează spaţiul verde. Peste tot în afara ţării se încearcă păstrarea acestor locuri, numai la noi nu”, spune Romeo I.. Alţi locatari sunt de părere că ar trebui făcute mai multe locuri de parcare, chiar dacă se reduce spaţiul verde. „Oricum, oamenii vor trage maşinile în aceleaşi locuri, pentru că nu au unde. Eu sunt de părere că ar trebui făcute parcări şi în aceste locuri dintre blocuri. Decât să fie mocirla asta mai bine asfaltează. Nici nu îţi vine să te uiţi pe geam afară, aşa de urât este. Poate vor găsi autorităţile o soluţie la această problemă”, ne povesteşte Narcis B., care locuieşte în această zonă.

„Gurile de canal nu au capace”

În cartierul Ivancea, trotuarele sunt distruse şi arată ca după război. Au fost efectuate mai multe lucrări, iar cei responsabili nu au mai refăcut asfaltul, după finalizarea acestora. „Au venit mai mulţi muncitori de la diferite societăţi şi au săpat în trotuare pentru a face câteva reparaţii. După ce au terminat au pus pământul la loc şi atât. Să vină să asfalteze şi să repare. Nu poţi să laşi aşa. Au rămas nişte gropi foarte mari şi se vede faptul că nu a interesat pe nimeni să vină să refacă”, ne explică un bărbat care locuieşte într-un bloc în faţa căruia s-au făcut anumite lucrări. Însă, una dintre cele mai grave probleme existente în această zonă, este numărul gurilor de canal care nu mai au capace. Oricând, din neatenţie, aici poate scăpa un copil. „Au fost furate capacele de la canale. E foarte periculos pentru copii şi chiar şi pentru noi. Păi dacă scapă vreun copil acolo cine ştie ce se întâmplă. Un om mai în vârstă îşi poate rupe o mână sau un picior. Dar ştiţi cum e la noi, de abia atunci când se întâmplă o tragedie se vor lua măsuri. Doamne Fereşte să se întâmple ceva!”, spune revoltată Maria S..

Pericol de accidente în apropierea Şcolii „Regina Maria”

De asemenea, elevii de la Şcoala Generală „Regina Maria” sunt puşi în pericol atunci când traversează strada, pentru că în zona trecerilor de pietoni sunt tot timpul parcate maşini, care reduc foarte mult vizibilitatea şoferilor care trec pe strada respectivă. „În fiecare zi când ies copii de la şcoală se aglomerează strada şi este foarte periculos, pentru că pot avea loc accidente. Mereu sunt maşini parcate aici pe stradă, câteodată chiar şi pe trecerea de pietoni. Asta este situaţia, nimeni nu vine să ia măsuri, să dea vreo amendă”, spune mama unui elev de la Şcoala Generală „Regina Maria”. Şi conducătorii auto care tranzitează această stradă sunt nemulţumiţi de această situaţie. George Stoica, agent de vânzări, trece zilnic pe această stradă: „Sincer vă spun, îmi vine să nici nu mai trec pe aici. Dacă nu eşti atent, imediat te poţi trezi cu un copil pe capota maşinii. Nu înţeleg de ce sunt parcate atâtea maşini pe această stradă. Pe aici trebuie să circuli cu foarte mare atenţie sau mai bine ocoleşti prin altă parte”. Ca în orice alt cartier din municipiul Curtea de Argeş, în zona Ivancea, câinii fără stăpân fac legea, iar numărul acestora este din ce în ce mai mare, dar acest lucru pare să nu intereseze pe nimeni. „Avem câini foarte mulţi aici în cartier. E drept că de foarte mult timp nu am mai văzut pe nimeni să vină să îi mai prindă. S-au înmulţit în ultima perioadă. Dar vă spun că şi unii vecini sunt de vină, pentru că tot timpul le dau de mâncare, le fac adăposturi. Cine vrea câine, să-l ţină în casă, nu pe afară. Pot muşca copiii sau alţi oameni care trec pe aici”, ne povesteşte Alexandru G. Vom continua în numerele viitoare ale cotidianului nostru şi cu problemele din alte cartiere ale municipiului Curtea de Argeş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email