Gestionarea inteligentă a iluminatului public în Curtea de Argeș, proiect de 10 milioane de lei

Primăria Municipiului Curtea de Argeș a semnat contractul pentru proiectul cu finanțare europeană ”Eficiența energetică prin implementarea sistemului de gestionare inteligentă a iluminatului public în Municipiul Curtea de Argeș”, în valoare totală de 10,262,921.12 lei
Obiectivele proiectului sunt extinderea sistemului de iluminat public cu 2,20 km, creșterea numărului de aparate de iluminat la 2860 aparate LED, scăderea consumului estimat de energie electrică la 612.474,00 kWh/an, reducerea emisiilor de CO2 cu minim 51,05% ( 176 echivalent tone CO2 la sfârșitul implementării.
Potrivit site-ului Primăriei, proiectul presupune  înlocuirea aparatelor de iluminat și a consolelor de susținere cu aparate cu tehnologie LED în baza unei proiectări atente, extinderea rețelei de iluminat public pe străzile Fântânele, Albești, Teren aferent Primărie și parcurile “Fântâna lui Manole” și “San Nicoara”, modernizarea rețelei de iluminat public prin înlocuirea aparatelor de iluminat pe stâlpi existenți, extinderea rețelei de iluminat în unele zone și instalarea unui sistem inteligent de management prin telegestiune.
De asemenea,  se vor folosi 10 ansambluri fotovoltaice compuse din panou fotovoltaic, aparat de iluminat, stâlp metalic, acumulator.

2 thoughts on “Gestionarea inteligentă a iluminatului public în Curtea de Argeș, proiect de 10 milioane de lei

  1. La noi, Str 1 Dec 1918, Bl 2M, Sc A, nu existe iluminat public… cred ca pe nimeni nu le inteteseaza acesta situatie, foarte periculoasa pentru locatari mai ales cand ninge… pentru ca este foarte intunecat in iarna… cu cine trebuie sa vorbim despre acesta situatie? Multumesc anticipat. O zi frumoasa va doresc.

  2. Pai în audienta cu primarul…. Daca ai loc de primărita… Plus minunății consilieri… Vezi tu lumina ca lumina merge și la lumânare…. Azi se pune problem la da îți mai dau și apa… Au modernizat infrastructura la utilități și au scăzut cheltuielile la ele prin diminuarea lor… Apa mai putina lumina la fel mai putina dar salarii maxime… Bătaie de joc…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email