Garajele din spatele Şcolii „Mircea cel Bătrân” au fost demolate

Pentru prima dată în ultimii ani, la Curtea de Argeş au fost demolate garajele construite pe domeniul public, unele dintre ele ilegal, în spatele Şcolii „Mircea cel Bătrân”. „Am trimis notificări celor care le-au construit, şi le-au demolat. Nu erau neapărat toate construite ilegal, unele aveau un acord. S-a făcut astfel o bretea şi s-a eliberat accesul prin spatele şcolii. Nu s-a decis încă, dar e posibil să trasăm parcări rezidenţiale acolo şi să le închiriem aşa cum am făcut în alte zone ale oraşului”, ne-a spus  şefa Biroului de Administrare a Domeniului Public şi Privat (ADPP) al municipiului, Adriana Conway.

Sunt multe garaje construite pe domeniul public la Curtea de Argeş, dar demolarea a început cu cele din centru. De la Ivancea până la Confarg, în toate parcările rezidenţiale au fost unii locatari care au amenajat garaje lângă bloc, fără să aibă o autorizaţie ori o concesiune pentru teren. Sunt mai puţine locuri de parcare astfel, motiv de ceartă între vecini.

Continuă închirierea parcărilor

De altfel, la Curtea de Argeş activitatea de închiriere a parcărilor din cartiere continuă, am mai aflat de la şefa ADPP, iar până la sfârşitul acestui an toate locurile vor fi închiriate. „Acum se trasează parcări pe străzile Ştefan cel Mare, la Ivancea şi pe strada Eroilor, la blocurile ANL”, conform Adrianei Conway.

Vă reamintim că închirierea locurilor de parcare a început în 2018, după mai mult de patru ani de tergiversări. Biroul de Administrare a Domeniului Public şi Privat al municipiului din cadrul Primăriei se ocupă de această activitate, iar SPGC trasează zonele în care locatarii îşi pot lăsa maşinile seara şi în zilele de sărbătoare legală. Închirierea nu este valabilă ziua. Taxa de parcare este de 100 lei/an, dar  cuantumul acesteia  poate fi actualizat periodic prin hotărâri ale Consiliului Local. Mai mult de jumătate din parcări au fost închiriate până acum, şi într-un singur caz s-a întâmplat ca un loc de parcare să fie licitat de mai multe persoane până când s-a ajuns ca chiria să fie de 400 de lei pe an.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email