”Gara ar putea ajunge în administrarea Municipiului”

Gara Regală din orașul regal Curtea de Argeș este la fel ca orașul, adică oricum, numai regală/regal, nu!

Ultima informație legată de reabilitarea gării a fost data de consilierul local Ion Șerban, în decembrie 2021.  El a spus că îl ştie pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu „de mult timp”, fără să precizeze altceva și a povestit că ministrul i-a spus că ”la începutul anului viitor”, adică 2022, pentru reabilitarea Gării Curtea de Argeş vor fi alocaţi 15 milioane de lei, iar licitaţiile pentru lucrări ar urma să fie programate imediat după bugetarea investiţiei. „A zis dl. ministru că în aprilie, mai lucrările ar putea începe”, declara Ion Şerban la finalul anului trecut bazându-se pe spusele ministrului Transporturilor. Suntem în iulie, și nici măcar banii nu au fost alocați, dar să mai fie anunțate licitațiile, iar lucrările să înceapă. Situația Gării este una disperată, după cum am tot scris. Dacă nu va intra rapid în reabilitare este posibil ca în anii următori banii să vină prea târziu și să nu mai fie nimic de reabilitat.

Starea monumentului reprezintă o preocupare pentru cetățeni. Consilierul local Doru Georgescu a spus la una dintre ultimele ședințe că ”toți dorim să locuim într-un oraș turistic, în care clădirile trebuie scoase în evidență. Consider că turiștii când vin în Curtea de Argeș trebuie să vadă lucruri frumoase și ordine”. El l-a întrebat pe primarul Constantin Panțurescu ”ce se face cu gara”.

Primarul i-a răspuns că ”se intenționează că gările să fie date în administrarea Unităților Administrativ Teritoriale, dar deocamdată gara nu este a municipiului și nu se poate face nimic”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email