Gabi Dică este preşedintele ADI Molivişu

Sfârşitul săptămânii a adus schimbări spectaculoase la Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Molivişu. Preşedintele Pavel Bârlă şi-a det demisia iar noul preşedinte este Gabriel Dică. 

La Adunarea Generală a Acţionarilor a fost numit un nou preşedinte, după ce fostul, Pavel Bîrlă, şi-a dat demisia. „Eu sunt plecat la târgul de turism de la Braşov, pentru că nu putem să lăsăm lucrurile aşa, la întâmplare, trebuie să le finalizăm. Mi-am dat demisia pentru că nu mi-au dat nici bani şi nici sprijin. Am convocat de 11 ori AGA în trei luni şi degeaba”, ne-a spus Pavel Bîrlă. În opinia sa, întârzierile au consecinţe dezastruoase. „Prăbușirea malurilor și a taluzurilor la drumul comunal, formarea de șanțuri și surpări de terasamente la pârtia A,  deplasarea fundațiilor deja turnate, dacă nu se intervine urgent să se facă umpluturile cu pământ și compactarea pământului în jurul acestor fundații. De asemenea, dacă nu se montează instalația de transport pe cablu până în luna iunie există posibilitatea ca firma furnizoare Doppelmayer să nu mai asigure garanția acestei instalații și, în consecință, să nu mai poată fi montată și autorizată pentru funcționare, aceasta devenind un morman de fiare care nu mai poate folosi la nimic”, ne-a mai spus Pavel Bîrlă„ 

Prioritatea mea este ca la sfârşitul anului 2016 să se poată schia la Molivişu!”

Noul preşedinte al ADI Molivişu, un tânăr inginer care a mai lucrat la şantierul staţiunii, spune că, deocamdată, mai e nevoie de nişte hârtii. „Pentru ca instalarea mea să fie totală mai e nevoie de nişte hârtii”, ne-a spus Dică. El are însă priorităţile deja stabilite în noua sa calitate. „Prioritatea mea este ca la sfârşitul anului 2016 să se poată schia la Molivişu. Trebuie montată telecabina, iar 80% din lucrare e gata, sunt terasamentele făcute iar pârtia e configurată”, afirmă preşedintele ADI Molivişu, Gabi Dică. În opinia sa, proiectul staţiunii e „flexibil şi se poate face”.

 Un proiect ambiţios. Sau utopic.

Pe 27 aprilie 2012, la sediul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Molivişu din comuna Arefu, în calitate de beneficiar, s-a semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Crearea infrastructurii generale şi specifice activităţilor de turism din arealul climatic Ghiţu-Molivişu, comuna Arefu, judeţul Argeş”. Contractul a fost semnat cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013 şi Agenţia de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional Regional 2007-2013. Valoarea totală a proiectului este 73.434.349,96 lei. Obiectivul general al proiectului este dezvoltarea turismului montan pe toată durata anului în arealul climatic Ghiţu – Moliviş, comuna Arefu,  prin realizarea infrastructurii generale (reţele de energie electrică, apă, canalizare, drum de acces) şi specifice de turism (pârtii de schi, infrastructură de agrement la baza pârtiilor – piscină, spaţii pentru activităţi recreative şi aerosolar, loc de joacă pentru copii, teren de sport multifuncţional, pistă de cicloturism, observator turistic).

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email