Fundaţia Umanitară „Hand Rom” organizează „Cupa Abilităţii” pentru copiii cu dizabilităţi

Astăzi, începând cu ora 12:00, în sala de sport a municipiului Curtea de Argeş se va desfăşura cea de-a IV- a ediţie a competiţiei sportive dedicate elevilor cu nevoi speciale „Cupa Abilităţii”. La evenimentul organizat de Fundaţia Umanitară „Hand Rom” în parteneriat cu Şcoala Gimnazială Specială „Marina” şi-au anunţat prezenţa şi Remus Pricopie, ministrul Educaţiei, dar şi Ecaterina Andronescu.
Elevii participă la trei discipline sportive
Inedită prin modul în care a fost concepută, „Cupa Abilităţii” aduce în acelaşi loc elevi cu cerinţe educative speciale din unităţile de învăţământ special din judeţul Argeş, precum Şcoala pentru Copii cu Deficienţe Asociate „Sfântul Stelian” Costeşti, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sfânta Filofteia” Ştefăneşti, Centrul de Educaţie „Sfântul Nicolae” Câmpulung, dar şi mai mulţi voluntari de la liceele din municipiul Curtea de Argeş.
Sportivii se vor întrece în cadrul a trei probe speciale, respectiv Atletism, Fotbal abilităţi şi Baschet abilităţi, iar la finalul evenimentului se va desfăşura un meci de fotbal demonstrativ între profesorii şi voluntarii participanţi. Acesta va fi urmat de festivitatea de premiere a competiţiei, unde sportivii vor primi diplome şi medalii. „Prin ediţia din acest an, sunt convins că oferim şansa copiilor cu dizabilităţi de a le descoperi abilităţile sportive şi reprezentanţilor media participanţi, dorinţa de implicare socială prin conştientizarea comunităţii asupra drepturilor şi nevoilor acestora. Sigur, şi în comunitatea noastră sunt copii cu abilităţi sportive cărora trebuie să le oferim aceasta şansă, iar noi trebuie să vedem abilităţile şi nu dizabilităţile persoanelor cu nevoi speciale”, a declarat Costel Nicolae, directorul general al Fundaţiei „Hand Rom”.
La rândul său, Maria Deaconu, directorul Şcolii Gimnaziale „Marina” a primit cu multă bucurie iniţiativa organizării acestei competiţii sportive care se adresează copiilor cu nevoi speciale. „Am decis să acordăm întreg sprijinul necesar, alături de ceilalţi parteneri din mediul privat şi sectorul non-profit, pentru organizarea evenimentului, Profit de acest prilej să salut  implicarea deosebită în oferirea de şanse egale tuturor copiilor, cu atât mai mult cu cât la acest eveniment sportiv participă ca voluntari şi elevi din şcolile de masă. De altfel, apreciez menirea acestor acţiuni sportive ca fiind tocmai aceea de facilitare a integrării în societate a copiilor cu diferite deficienţe”, a declarat Maria Deaconu. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email