Fundația HAND-ROM, în pericol să-şi suspende activitatea din cauza lipsei finanţării

Fundația HAND-ROM este  în situația de a suspenda activitatea pentru că nu mai are bani să continue să-i ajute pe copiii cu dizabilităţi. În martie, Costel Nicolae, fondator  şi preşedinte al Fundaţiei ne spunea – „Trecem printr-o perioadă dificilă. Nu mai avem finanţare şi funcţionăm la cotă de avarie”. Nimic bun nu s-a  întâmplat de atunci, iar HAND-ROM e pe punctul de a-şi închide porţile. În disperare de cauză, Costel Nicolae a făcut un apel pe facebook.

 „Poate poți ajuta sau implica, … o informaţie, orice sugestie de finanţare, strângere de fonduri pentru ca activitatea centrului de zi să continue la parametrii calitativi pentru cei peste 90 beneficiari din care 30 cu autism  … Fără cofinanțare a centrului din partea  autorităților unde nu mai sunt bani pentru servicii sociale în anul 2018, fundația HAND-ROM este în situația de a suspenda activitatea … Centrul de zi MARINA a fost înființat în anul 2002 cu finanțare UNICEF de către Fundația Umanitară de Orientare și Integrare Socială HAND-ROM și asigură dreptul fiecarui copil cu dizabilităţi la terapii de abilitare-reabilitare și consiliere, acces la educaţie specială și incluzivă, non-formală și informală, de a-şi păstra relaţiile familiale. Centrul de zi MARINA își desfășoară activitatea în clădirile din str. Valea Sasului nr. 2 și 2A proprietatea UAT Municipiul Curtea de Argeș, reabilitate prin POR 2007-2013. 
Beneficiarii centrului sunt copii cu dizabilități cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani (96 copii din care 30 de copii sunt diagnosticați cu tulburări din spectru autist) dar și tineri între 18 și 24 ani (9 tineri). Dintre aceștia, 34 de persoane au domiciliul/reşedinţa în Municipiul Curtea de Arges, restul fiind din localitățile învecinate”, scrie Costel Nicolae.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email