Funcţionarul din Primărie care a semnat plata de 100 de ori mai mare va fi concediat

Un deviz de lucrări acceptat şi plătit de Primăria Curtea de Argeş de 100 de ori mai mult a fost descoperit de Curtea de Conturi în urma unui control făcut la Unitatea Administrariv Teritorială Municipiul Curtea de Argeş. Funcţionarul public din Primărie care a semnat devizul şi a acceptat la plată lucrările va fi concediat, a spus primarul Constantin Panţurescu.

După cum aţi aflat din ziarul nostru, un raport al Curţii de Conturi constată că, „au fost efectuate plăţi nelegale, în valoare totală estimată de 159.548 lei, către SC Kranz Eurocenter SRL Piteşti, prin acceptarea şi decontarea contravalorii unor cantităţi de lucrări care nu au fost real executate la obiectivele de investiţii Consolidare drum strada Plopiş şi Consolidare drum strada Valea Sasului”. Curtea de Conturi a sesizat, în urma verificării documentelor şi a vizitei în teren, că dunt diferenţe mari între lucrările executate şi cele plătite. „(…)cantitatea de lucrări proiectată, ofertată şi executată a fost majorată nejustificat de 100 de ori, de la 156 de metri cubi la 15600 metri cubi”.

SC Kranz Eurocenter SRL Piteşti, firma cunoscutului om de afaceri Corin Boian, a lucrat anul trecut pe Plopiş şi la Valea Sasului la reparaţiile drumurilor afectate de inundaţiile din 2014. Lucrarea a fost una de amploare şi de fineţe, spuneau reprezentanţii administraţiei locale de anul trecut.

 

Greşeala funcţionarului, sau mai mult decât atât, va fi pedepsită, spun reprezentanţii administraţiei publice locale. Deocamdată, cu concedierea. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email