Funcţionarii Primăriei merg din nou la mare pe banii contribuabililor

Anul acesta se duc la un curs la care au mai fost şi în 2019

Din 2017 încoace ziarul nostru scrie despre primăriile care îşi trimit angajaţii la mare pe banii cetăţeniilor în vacanţe de lux  ascunse sub umbrela unor cursuri de formare profesională. Este cazul comunei Băiculeşti, a cărei primărie pare să aibă cei mai calificaţi funcţionari publici, pentru că în fiecare an câţiva dintre ei pleacă la mare sau în Deltă, pe banii cetăţenilor, ca să se şcolească. Ori nu înţeleg prea bine cursul, ori le-au epuizat deja pe cele organizate, pentru că anul acesta s-a ajuns ca un angajat al Primăriei Băiculeşti să meargă la un curs la care a mai fost şi în urmă cu doi ani.

Bătaia de joc la adresa celor care le plătesc salariile şi acum şi vacanţele e maximă, având în vedere că localitate are 2100 de gospodării şi 2350 de locuinţe. Locuitorii din Băiculeşti trebuie să ştie că din taxele şi impozitele pe care ei le plătesc, uneori cu greu, funcţionarii se „şcolesc” la Mamaia şi în Deltă, în hoteluri de trei sau patru stele, la care unii dintre ei nici nu ar visa să meargă în concediu, pe banii lor. Ca să nu mai vorbim că angajaţii Primăriei primesc voucher de vacanţă în valoare de 1450 lei în fiecare an, ce-i drept, mai puţin anul acesta.

Supercomunicatorii din Primărie

Comuna Băiculeşti (Primaria comunei Băiculeşti) a cumpărat de pe sistemul electronic de achiziţii publice un „Curs de formare profesională conform fişei de înscriere perioada 15-22 august Complex Mediteranean”. Cursul se numeşte „Comunicarea în administrația publică. Abordări practice și metode moderne de lucru”, iar preţul de catalog este 823,53  lei de persoană.
Cum funcţionarului trebuie să i se asigura casa şi masa, Primăria a cumpărat şi „Servicii de cazare la hotel – cazare pentru formare profesională / perfecţionare cazare”, pentru o persoană, cu  5.480,67 lei, adică 782,95 lei pe zi.

În 2019 s-au plătit 11680.1 de lei

La acelaşi curs a mai participat un angajat al Primăriei Băiculeşti şi în 2019 Potrivit LicitatiaPublica.ro, comuna Băiculeşti (Primăria comunei Băiculeşti) a achiziţionat în vara lui 2019 de la CENTRUL DE FORMARE APSAP „cursuri de perfecţionare 1” pentru „Management financiar – bugetar şi contabilitatea instituţiilor publice, Comunicarea în sectorul public, abordări practice şi instrumente eficiente de lucru, performanţă şi capacitate organizaţională, metodologii de lucru în administraţia publică, plus servicii hoteliere”, pentru suma de 11680.1 de lei.

Aceeaşi Primărie a mai cumpărat, tot prin achiziţie directă, „Cursuri de formare profesională 2 fără cazare”, pentru cursuri de „Audit intern în sectorul public, comunicare, transparenţă publică şi gestiunea documentelor”, de la Lectoform Consulting, o mai veche cunoştinţă a administraţiei locale de la Băiculeşti.

Cei doi angajaţi ai Primăriei se specializează în „Elementele comunicării; Tipuri de comunicare; Formele comunicării organizaţionale; Proceduri de comunicare intra-instituţională; Tehnici şi abilităţi de comunicare eficientă; Blocaje în comunicare; Comunicarea asertivă în instituţiile publice şi mijloace de creare a culturii organizaţionale. Gestionarea documentelor”, dar obţin şi un„certificat în ocupaţia de Auditor intern în sectorul public – cod COR 241306. Program de formare profesională adresat personalului din cadrul departamentelor de control şi audit intern”. Fiecare curs a costat 1790 de lei şi 1980 de lei.

În 2018 cetăţenii din Băiculeşti au plătit 20.176 de lei

În 2018 Primăria comunei Băiculeşti a cumpărat de la Harrison Consulting@Management S.R.L. mai multe cursuri de formare profesională – Curs Resurse Umane, Curs Achiziţii Publice, Curs Rolul secretarului U.A.T,  Curs Finanţe şi Contabilitate şi Curs Management în instituţiile publice. Toate se ţin la Mamaia şi în Delta Dunării, între 30 iulie – 5 august şi 15 – 22 iulie. Cazarea s-a făcut la hoteluri de 3 şi patru stele, iar costul cazării a fost  de  8102 pentru două dintre ele,  şi 12074 lei pentru celelalte trei.

„La cursuri merg funcţionari din Primărie. Poate unii vor zice că e prea mult, dar eu cred că sunt binevenite şi sunt şi un fel de bonus. Sperăm că în câţiva ani toţi funcţionarii să poată să participe la astfel de cursuri şi să se perfecţioneze”, ne spunea primarul din Băiculeşti, Niculaie Dragnea, la vremea  aceea.

Acum a răspuns iniţial la telefon dar ne-a rugat să revenim, pentru că nu era la Primărie, şi apoi nu  a mai fost de găsit. Poate că la un moment dat va răspunde, dacă nu nouă, organelor statului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email