Funcţionari publici, la mare pe banii comunei

A venit vara, iar onor aleşii locali, sub pretextul unor cursuri absolut necesare bunului mers la treburilor prin comună, fac excursii la mare. Ei sau colegii lor din primării, pe banii sătenilor care nu au drumuri asfaltate, apă sau canalizare. Aşa se întâmplă la Băiculeşti, spre exemplu.

Săptămâna trecută, pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), a apărut o achiziţie directă făcută de Primăria Băiculeşti. Localitatea cu 6368 de locuitori, care are multe probleme, îşi permite să închirieze două camere în hotelul Siret, de trei stele, din Mamaia, în perioada 31 iulie – 1 august, pentru … cursanţi, sau cel puţin aşa scrie în SEAP. Ofertantul a fost Lectoform Travel SRL din Bacău. Tot săptămâna trecută, Primăria Băiculeşti a cumpărat tot direct de la Lectoform Consulting Srl, din Bacău, participarea la „Curs de formare profesională urbanism”, cu 950 de lei. Asta nu e tot. Primăria a cumpărat de la Lectoform Consulting Srl şi participarea la un „Curs de formare profesionala stare civilă”, tot cu 950 de lei.

Lectoform Consulting organizează în acea perioadă, la mare, cursuri de contabilitate bugetară şi fiscalitate achiziții publice și utilizare SEAP, managementul proiectelor politici de protecție a mediului în instituțiile publice, comunicare și transparență decizională, stare civilă, urbanism și amenajarea teritoriului, audit și control intern, dar primarul Dragnea a ales urbanismul şi starea civilă, pentru cei care lucrează la aceste departamente ale Primăriei, Elena Iliescu, la stare civilă, şi Olguţa Ologu, pentru urbanism. „Doamna Ologu este inginer la Registrul Agricol, noi nu avem urbanism, dar am vorbit şi la Prefectură să prindem primele cursuri de urbanism…”, ne-a spus primarul Nicolae  Dragnea.

Cazarea la un hotel de trei stele, la Mamaia, în plin sezon turistic este, desigur, doar o coincidenţă, căci doamnele merg la mare să înveţe. Cei aproape 40 de milioane de lei vechi pentru vacanţa, de studii, desigur, a celor doi funcţionari publici, se plătesc din taxele şi impozitele sătenilor din Băiculeşti. Suma nu este mare pentru o localitate mai înstărită, dar pentru comuna argeşeană cu 2100 de gospodării şi 2350 de locuinţe este destul de mult.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email