Frigul şi lipsa clienţilor i-au alungat pe comercianţii din pieţe

Temperaturile scăzute înregistrate în această perioadă în municipiul Curtea de Argeş, i-au îndepărtat pe comercianţii de legume şi fructe din pieţele municipiului. Oamenii suportă cu greu condiţiile meteorologice, gerul afectându-i atât fizic, cât şi la buzunar. Ieri, în Piaţa Centrală, pe platoul acoperit erau doar câţiva comercianţi, îmbrăcaţi cu haine groase, care se învârteau în jurul tarabelor pentru a se încălzi. „Este frig afară şi nu ştiu cât mai rezistăm aşa. E rău şi cu marfa, pentru că din cauza gerului îngheaţă şi nu mai este bună de nimic. Noi am îngheţat aici, dar nu avem ce face pentru că trebuie să facem şi noi un ban acum, de sărbători. Astea sunt condiţiile. Nici nu ne mai gândim că ne putem îmbolnăvi şi dăm o grămadă de bani pe medicamente. Şi cel mai rău că stăm degeaba, că nu sunt nici clienţi”, spune unul dintre comercianţi. Un alt vânzător învelea marfa cu câteva folii de celofan şi se pregătea de plecare, pentru că îngheţase de tot. „Pentru ce să mai stau? Cui să vând marfa, dacă nu este nimeni prin piaţă. Poate atunci spre Crăciun să vină lume mai multă”, spune bărbatul.
În piaţă marfa este acoperită cu pături
Majoritatea meselor de sub platoul acoperit erau acoperite cu folii de celofan şi pături, pentru a proteja cât de cât marfa. La vedere erau doar câteva lădiţe cu usturoi, ceapă, nişte grămezi de varză, fructe mai rezistente şi cam atât. „Nu las toată marfa pe tarabă pentru că se strică. Las doar ce ţine la frig, că am dat o grămadă de bani şi nu vreau să îi pierd. Eu mai am marfă şi aici într-o cămăruţă. Omul dacă cere ceva mă duc repede şi îi aduc, nu e nici o problemă. Însă nu prea sunt clienţi, după cum se vede”, spune un alt vânzător. Comercianţii se încurajează reciproc şi mai glumesc pentru a uita de gerul de afară. „Hai mă că nu o ţine toată iarna aşa. Nu ştii că aşa a fost şi anul trecut o perioadă?! Asta e, or să vină şi zile mai bune”, spune un tânăr în timp ce îşi trage bine fesul peste urechi şi îşi pune şi gluga de la geacă în cap.
La Piaţa Posada nu s-au mai găsit clienţi care să închirieze tarabele
De asemenea, şi în piaţa de la Terasa 1 Mai numărul comercianţilor a scăzut în această perioadă. Oamenii de aici spun că o parte din mese sunt libere pentru că vânzarea merge foarte prost, iar comercianţii nu le-au mai închiriat. „E vai de capul nostru. Nu ştiu în celelalte pieţe cum e dar aici e rău. E frig, de vândut nu avem cui, pentru că nu vine lumea. Mulţi nici nu mai vin. Şi-au învelit marfa şi au plecat. Ce să mai vorbesc de bani, că nu am dat nimic până acum, şi e aproape de prânz”, spune supărată o vânzătoare. În această perioadă nici argeşenii nu s-au înghesuit să vină în pieţe. Mulţi spun că din cauza gerului produsele de pe tarabe nu sunt de o calitate bună. „Nu mă duc la piaţă că produsele sunt îngheţate şi nu mai sunt aşa bune, nici măcar nu rezistă mult. Nici vânzătorii nu au mai venit pe gerul acesta. Am văzut că mulţi au acoperit marfa ca să o mai ferească, dar nu cred că e o soluţie bună. Acum ce îmi trebuie cumpăr de la magazinele din cartier, că au de toate, chiar dacă sunt un pic mai scumpe”, spune Daniela Gherman.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email