Frigul face victime – Bărbat îngheţat la Tigveni

Vremea rece care s-a instalat de câteva zile a adus şi primele necazuri. Un bărbat în vârstă de 31 de ani, aproape îngheţat, a fost transportat cu ambulanţa la Spitalul Municipal, unde i-au acordat îngrijiri medicale.
R.N., un bărbat aflat în evidenţa CITO Tigveni  a fost găsit aproape îngheţat de către colegi, care au chemat ambulanţa. Aflat în şoc hipotermic acesta a fost transportat, duminică, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal, unde a primit primele îngrijiri medicale. Starea sa de sănătate a fost una gravă având în vedere că a făcut de două ori stop cardio-respirator, fiind imediat resuscitat de medici. „Bărbatul a fost adus la Spitalul Municipal cu hipotermie, având temperatura corpului de 23 – 24 de grade. A fost internat la reanimare, unde i s-a administrat tratamentul medicamentos, iar starea sa a început să se îmbunătăţească, în seara zilei de duminică având temperatura corpului de aproximativ 32 de grade. Deci temperatura încă nu era normală. Însă, ieri starea de sănătate era stabilă, pacientul având febră, respectiv 38,5. Acesta va mai rămâne internat în spital sub supravegherea medicilor şi sub tratament o săptămână de zile”, a declarat dr. Viorel State, directorul medical al Spitalului Municipal Curtea de Argeş.
De asemenea, în această perioadă, persoanele care vor fi găsite îngheţate pe străzile municipiului vor fi internate de urgenţă la Spitalul Municipal. „Anul acesta nu am mai amenajat un salon special pentru cei care vor fi găsiţi îngheţaţi pe străzi. Am luat hotărârea să îi internăm direct pe secţii, unde le vom administra tratamentul necesar”, a declarat dr. Ionela Dăneţ, managerul unităţii medicale.
Foarte mulţi argeşeni au ajuns la spital cu fracturi, după ce au alunecat pe gheaţă
Ninsoarea din ultimele zile, urmată de îngheţ, a făcut numeroase victime printre argeşeni. La UPU Curtea de Argeş mai multe persoane au solicitat acordarea îngrijirilor medicale după ce au alunecat şi au căzut pe gheaţa formată pe anumite porţiuni de pe străzi şi trotuare. Oamenii prezentau contuzii, entorse sau fracturi şi proveneau atât din Curtea de Argeş cât şi din localităţile învecinate. Unii dintre aceştia au necesitat chiar internarea în urma leziunilor suferite. „Au venit la spital foarte mulţi oameni cu diferite leziuni şi traumatisme. Pe unii dintre ei i-am internat, în mod deosebit pe cei care provin din comunele din apropiere, pentru că le este foarte greu să se deplaseze. Celor din Curtea de Argeş le-am acordat îngrijirile medicale necesare, iar o parte din ei au mers acasă. Am înţeles că în continuare se anunţă vreme nefavorabilă şi ne aşteptăm în continuare să ne confruntăm cu multe cazuri de acest fel”, a mai spus dr. Ionela Dăneţ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email