Fotbal la tribunal


Cercetaţi sub stare de arest pentru luare de mită, arbitrii Sorin Corpodean şi Marcel Savaniu au depus cereri pentru a fi eliberaţi sub control judiciar. Cei doi, ca şi alt arbitru, Aurelian Bogaciu, au mandat pentru 29 de zile. Cererile lui Savaniu şi Corpodean au fost judecate, dar n-au primit răspuns favorabil fiind practic respinse, astfel că cei doi vor rămâne în arest. Avocaţii celor doi au făcut recurs care se va judeca în aceste zile.

Marcel Savaniu: „Dacă aş fi vrut să plec, rămâneam în Germania”

„Nu prezint pericol pentru ordinea publică, şi n-am săvârşit fapta pentru care sunt cercetat. Mai mult, nu am vrut să mă sustrag urmăririi penale; dacă era să o fac, nu mai mă întorceam din Germania unde am fost înainte de a fi reţinut”, spunea asistentul Marcel Savaniu din Sibiu. Avocatul lui Savaniu a prezentat carnetul de student la arhitectură al fiului cel mare, precum şi dovada că fiul cel mic al lui Savaniu că este elev la colegiu în ultimul an. Asta pentru a demonstra că asistentul arestat trebuie să aibă grijă de copiii lui, şi vrea să fie cercetat în stare de libertate. Celebrul avocat Ion Adrian, zis „Cocaină”, a spus în pledoaria sa că stenogramele convorbirii telefonice dintre Liviu Făcăleaţă şi Marcel Savaniu nu sunt concludente, şi nu pot fi folosite ca probe. „Se spune că Făcăleaţă i-a zis <avem 3.000 de motive să ne întâlnim>, iar Cornel Penescu i-a zis lui Făcăleaţă <dă-i 2.000>. 2.000 de ce? Nu reiese că ar fi vorba de dolari sau euro. De aceea, vă rog să dispuneţi aprobarea cererii de eliberare sub control judiciar”, şi-a încheiat pledoaria avocatul „Cocaină”. După numai o jumătate de oră, judecătorul a făcut cunoscut faptul că i-a respins cererea, şi Marcel Savaniu rămâne mai departe în arest. La scurt timp, avocatul lui a făcut recurs.

Cererea lui Corpodean a fost respinsă în 20 minute

Ieri a fost judecată la tribunal şi cererea lui Sorin Corpodean de eliberare sub control judiciar. Ca şi în cazul lui Savaniu, cererea a fost respinsă, iar verdictul s-a dat şi mai repede ca în cazul asistentului din Sibiu. Pentru Corpodean au fost necesare doar 20 de minute de aşteptare. Cu cătuşe la mâini, Savaniu şi Corpodean au urcat în duba Poliţiei fără a răspunde vreunei întrebări venite din partea ziariştilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

RSS
Follow by Email