Fotbal, bărci de salvare şi tehnici de intervenţie de Ziua Pompierilor

Ieri, pompierii argeşeni din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Puică Nicolae” al judeţului Argeş au organizat o manifestare prijeluită de aniversarea Zilei Pompierilor din România. Începând cu ora 11.00, în zona Casei de Cultură a municipiului s-a desfăşurat o prezentare a tehnicii de intervenţie din dotarea Detaşamentului de Pompieri Curtea de Argeş. Totodată, a fost demarată o campanie de informare a cetăţenilor cu privire la regulile de comportare în situaţii de urgenţă.
Cum să reacţionăm la dezastre. Atât ofiţeri ISU Argeş, cât şi reprezentanţi ai primăriei au împărţit tuturor trecătorilor broşuri cu reguli de comportare şi au adus la cunoştinţă acestora semnificaţia zilei de 13 septembrie – Ziua Pompierilor. „Este o zi importantă pentru toţi pompierii militari sau civili, dar şi pentru toţi cei care participă la protecţia civilă. Anul acesta se împlinesc 161 de ani de la Bătălia de pe Dealul Spirii şi noi cinstim memoria celor 150 de pompieri care au căzut pe front, prin organizarea astfel de evenimente. Am ales această locaţie, şi nu curtea Detaşamentului, pentru a fi mai aproape de cetăţeni şi a-i informa personal despre ce înseamnă Ziua Pompierilor pentru noi”, a precizat Teodor Marin, împuternicit comandant al Detaşamentului de Pompieri din Curtea de Argeş.
Pompierii se întrec la fotbal. Timp de trei ore, expoziţia pompierilor a atras privirile curioase ale trecătorilor. Dacă adulţii nu s-au îngrămădit, copiii în schimb au luat cu asalt utilajele pompierilor. Aceştia au fost nerăbdători să urce în autospecială sau în barca de salvare, fiind ajutaţi de pompieri. Vizitatorii au observat tehnica şi echipamentele de intervenţie, dispozitivul de descarcerare sau motopompa pentru inundaţii şi au ascultat cu plăcere informaţiile despre cum acţionează oamenii din cadrul ISU Argeş în diverse situaţii de urgenţă.
Manifestările dedicate Zilei Pompierilor vor continua în zilele următoare. Vineri va avea loc comemorarea pompierilor căzuţi în bătălie şi Ziua Porţilor deschise la dataşamentul de Pompieri din curtea de Argeş. De asemenea, în aceste zile are loc la sala de sport din Tigveni Cupa Fotbalului, o competiţie între pompieri din toate zonele judeţului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email