Fostul primar Nicuţ, ghid la Muzeu

Gheorghe Nicuţ, fostul primar al Curţii de Argeş în perioada 1996 – 2008, ar putea lucra în folosul comunităţii la Bibliotecă sau la Muzeu. El a fost condamnat la 100 de zile de muncă în folosul comunităţii, putând alege dacă să lucreze pentru Primăria Curtea de Argeş sau pentru Primăria Valea Iaşului.

Primăria Curtea de Argeş a fost înştiinţată de instanţă că Nicuţ are adeverinţă medicală prin care medicii îi interzic să facă efort fizic, astfel încât primarul Nicolae Diaconu a propus ca Gheorghe Nicuţ să lucreze la Bibliotecă, să facă traduceri, ori la Muzeul Municipal, să fie ghid, dat fiind faptul că este profesor de franceză. Urmează ca şi Primăria Valea Iaşului să propună unul sau mai multe locuri de muncă pentru fostul edil.

Pe 5 februarie anul acesta Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat pe fostul primar Gheorghe Nicuţ la de 3 ani de închisoare cu suspendare, pe un termen de supraveghere de 4 ani. De asemenea, pe parcursul termenului de supraveghere acesta trebuie să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile, în cadrul Primăriei Curtea de Argeş sau Primăriei Valea Iaşului. În 2011, procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Gheorghe Nicuţ, alături de alţi primari şi de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Constantin Nicolescu. Potrivit procurorilor, în cadrul unui proiect finanţat din fonduri PHARE, Consiliul Judeţean Argeş a accesat un program de finanţare nerambursabilă în sumă de 900.000 euro, având ca obiectiv efectuarea de lucrări de reabilitare sau reconstrucţie a patru unităţi şcolare de pe raza judeţului Argeş, respectiv din municipiile Câmpulung, Curtea de Argeş şi comuna Budeasa, motivul invocat fiind acela că ar fi fost afectate de inundaţiile din perioada aprilie – august 2005.
Cererea de finanţare a fost însoţită de o declaraţie de parteneriat semnată de către Constantin Nicolescu, precum şi de către primarii celor trei localităţi. Procurorii acuză că fondurile au fost solicitate în condiţiile în care niciuna dintre unităţile şcolare nu a fost afectată de inundaţiile din perioada invocată, iar Consiliul Judeţean Argeş a primit pe nedrept suma totală de 880.249,95 euro cu titlu de finanţare externă nerambursabilă de tip PHARE.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

RSS
Follow by Email